Reabilitarea Bibliotecii Municipale „Laurențiu Ulici” din Sighetu Marmației - 56 minute în urmă
Întreruperi de curent programate în Maramureșul istoric - 2 ore în urmă
Canonul cel Mare la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 3 ore în urmă
Vasile Igna: O viață dedicată literaturii și culturii române - 3 ore în urmă
Aproape 400 de copii s-au înscris la expoziția-concurs „Flori cu șnur de mărțișor” din Vișeu de Sus - 3 ore în urmă
Voce puternică și carismă: Andrea Muj, maramureșeanca născută în Franța, a strălucit pe scena X Factor - 4 ore în urmă
Haos la Spitalul Județean Baia Mare - 4 ore în urmă
Elevii Colegiului de Arte Baia Mare vor participa la un workshop susținut de un profesor de la Universitatea din Salamanca, Spania - 4 ore în urmă
Artistul Ionuț Uivaroși din Urmeniș, invitat în cadrul unui concert de pricesne în Austria - 16 ore în urmă
Joc de Lăsatul Secului în Rogoz: „Păstrăm cu drag acest obicei din bătrâni, care adună laolaltă fete și feciori, tineri și bătrâni, iubitori de tradiție” - 18 ore în urmă
Bucătarii sunt sărbătoriți în ziua de 20 octombrie
An de an, în data de 20 octombrie, este sărbătorită Ziua internaţională a bucătarului. Aceasta reprezintă și una dintre cele mai bune oportunităţi de a afla cum se desfăşoară munca într-un restaurant. ChefsDay a fost creată în 2004 de bucătar dr. Bill Gallagher (1948-2016). La acea vreme era preşedintele WorldChefs, o reţea alcătuită din peste o sută de asociaţii de bucătari, creată cu scopul aducerii educaţiei, concurenţei, networking-ului şi sustenabilităţii în domeniul gastronomic, potrivit daysoftheyear.com. Bazele WorldChefs au fost puse în 1920, când o federaţie de bucătari elveţieni a introdus ideea unei asociaţii internaţionale de bucătari şi astfel, în 1928, WorldChefs a fost înfiinţată la Sorbona, în Paris.
Scopul acestei zile este de a educa copiii din întreaga lume, cu privire la importanţa alimentaţiei sănătoase, promovarea carierei bucătarilor şi ajutorarea şi schimbarea comunităţilor locale. Este o ocazia de a intra în legătură cu bucătarii din restaurantul preferat şi de a-i învăţa pe copii cum să gătească şi, poate, pentru a-i inspira să îmbrăţişeze această meserie.
Lăcrimioara ZOTA