Reacția Elenei Lasconi la atacurile lui Călin Georgescu - 1 minut în urmă
Alertă epidemiologică: Creștere alarmantă a cazurilor de gripă și infecții respiratorii - 5 minute în urmă
Moștenirea artistică a lui Klein József rămâne o parte importantă a patrimoniului cultural - 9 minute în urmă
Creșterea reprezentării UDMR în Maramureș - 14 minute în urmă
Tersánszky Józsi Jenő: băimăreanul care a refuzat să fie banal - 58 minute în urmă
Mănăstirea Moisei se pregătește de hramul de iarnă - 4 ore în urmă
La Biblioteca Județeană Baia Mare a avut loc o altă întâlnire din seria de conferințe „Provocările gândirii – incursiune în cunoașterea omului”, susținute de Marcel Mureșan - 5 ore în urmă
Povestea scrisului – o călătorie prin timp la Școala Gimnazială Baia-Sprie - 5 ore în urmă
Activitate de conștientizare la Școala „Ioan Mihalyi de Apșa” - 5 ore în urmă
FCSB va întâlni Manchester United - 5 ore în urmă
Bucătarii sunt sărbătoriți în ziua de 20 octombrie
An de an, în data de 20 octombrie, este sărbătorită Ziua internaţională a bucătarului. Aceasta reprezintă și una dintre cele mai bune oportunităţi de a afla cum se desfăşoară munca într-un restaurant. ChefsDay a fost creată în 2004 de bucătar dr. Bill Gallagher (1948-2016). La acea vreme era preşedintele WorldChefs, o reţea alcătuită din peste o sută de asociaţii de bucătari, creată cu scopul aducerii educaţiei, concurenţei, networking-ului şi sustenabilităţii în domeniul gastronomic, potrivit daysoftheyear.com. Bazele WorldChefs au fost puse în 1920, când o federaţie de bucătari elveţieni a introdus ideea unei asociaţii internaţionale de bucătari şi astfel, în 1928, WorldChefs a fost înfiinţată la Sorbona, în Paris.
Scopul acestei zile este de a educa copiii din întreaga lume, cu privire la importanţa alimentaţiei sănătoase, promovarea carierei bucătarilor şi ajutorarea şi schimbarea comunităţilor locale. Este o ocazia de a intra în legătură cu bucătarii din restaurantul preferat şi de a-i învăţa pe copii cum să gătească şi, poate, pentru a-i inspira să îmbrăţişeze această meserie.
Lăcrimioara ZOTA