Share
Bucatele tradiționale, nelipsite pe masa de Crăciun

Bucatele tradiționale, nelipsite pe masa de Crăciun

O masă de Crăciun nu va fi completă, fără mâncărurile tradiționale.

Gospodinele au intrat deja in febra pregătirilor ingredientelor pentru sărbătoarea Crăciunului.
Preparatele românești de sute de ani sunt cele mai apreciate și preferate de majoritatea oamenilor.
Pe langă preparatele obținute de la vedeta perioadei, porcul, nelipsite sunt și sarmalele.
Alte preparate tradiționale mai sunt: ciorba de afumătură, răciturile și tochitura ardelenească.
Ca desert, cozonacul tronează pe masa de Crăciun, alături de celelalte dulciuri, fursecuri, prăjituri.

In perioada Crăciunului și a nopții dintre ani, tot mai multe persoane ajung la spital din cauza exceselor alimentare.Indicat ar fi, să fim atenți la cat mâncăm și la combinațiile nepotrivite de produse.

Excesele alimanetare sunt consecințele păstrării tradiției de a umple masa festivă de preparate diversificate și hipercalorice.
Cantitatea de calorii ingerată la o singura masa festivă de sărbători, poate atinge numărul de 4500 de calorii. Astfel, se explică creșterea alarmantă a cazurilor de indigestie, toxiinfecție alimentară, înregistrate de spitale în preajma sărbătorilor.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu