Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 2 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 3 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 4 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 5 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - 6 ore în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - 6 ore în urmă
Apel umanitar: O familie din Săcălășeni are nevoie de sprijin după ce locuința i-a fost grav afectată de un incendiu - 10 ore în urmă
Echipa de robotică a liceului „George Barițiu” Baia Mare, pe podium la prima etapă din cadrul competiției First Tech Challenge Romania - 13 ore în urmă
Opt ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Iustin ca Episcop al Maramureșului și Sătmarului - 14 ore în urmă
La Sighetu Marmației debutează Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - 15 ore în urmă
Bucatele tradiționale, nelipsite pe masa de Crăciun
O masă de Crăciun nu va fi completă, fără mâncărurile tradiționale.
Gospodinele au intrat deja in febra pregătirilor ingredientelor pentru sărbătoarea Crăciunului.
Preparatele românești de sute de ani sunt cele mai apreciate și preferate de majoritatea oamenilor.
Pe langă preparatele obținute de la vedeta perioadei, porcul, nelipsite sunt și sarmalele.
Alte preparate tradiționale mai sunt: ciorba de afumătură, răciturile și tochitura ardelenească.
Ca desert, cozonacul tronează pe masa de Crăciun, alături de celelalte dulciuri, fursecuri, prăjituri.
In perioada Crăciunului și a nopții dintre ani, tot mai multe persoane ajung la spital din cauza exceselor alimentare.Indicat ar fi, să fim atenți la cat mâncăm și la combinațiile nepotrivite de produse.
Excesele alimanetare sunt consecințele păstrării tradiției de a umple masa festivă de preparate diversificate și hipercalorice.
Cantitatea de calorii ingerată la o singura masa festivă de sărbători, poate atinge numărul de 4500 de calorii. Astfel, se explică creșterea alarmantă a cazurilor de indigestie, toxiinfecție alimentară, înregistrate de spitale în preajma sărbătorilor.
Lăcrimioara ZOTA