Horațiu Potra, mesaj radical pentru militari - 2 ore în urmă
Maramureșenii pot investi în siguranță: Titlurile de stat TEZAUR disponibile și online - 3 ore în urmă
Tinerii maramureșeni talentați se pot înscrie la Festivalul-concurs de interpretare vocală a cântecului popular „Care om horește mândru” - 4 ore în urmă
Iuliana Tudor, alături de maramureșeni în cadrul Spectacolului Aniversar al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” - 5 ore în urmă
MaraMedica 2025: Medicină, Tehnologie și Inovație la Baia Mare - 6 ore în urmă
Proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” continuă și în acest an la Muzeul Satului Baia Mare - 7 ore în urmă
20 de copii din cadrul Cercului de Pictură Borșa-Vișeu de Sus vor fi prezenți la Gala Națională (lll) „România ești Tu”, unde vor fi și premiați pentru talent în arta picturii - 7 ore în urmă
La Centrul Cultural Pastoral din Sighetu Marmației puteți admira lucrările pictorului și scriitorului basarabean Leonid Popescu - 8 ore în urmă
Au început înscrierile pentru cea de-a XXV-a ediție a Festivalului de cântec francofon «Chants, sons sur scène – Qualif’ 2025» - 8 ore în urmă
Petre Dulfu – un maestru al literaturii populare - 10 ore în urmă
Cadre didactice și masteranzi ai Departamentului de Chimie-Biologie din cadrul CUNBM desfășoară activități în cadrul proiectului NOVAFOODIES
Cadre didactice și masteranzi din cadrul Departamentului de Chimie Biologie a Universității Tehnice din Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare desfășoară activități în cadrul proiectului european Demonstration of innovative functional food production systems based on a sustainable value chain of marine and freshwater raw materials for conscientious European consumers – NOVAFOODIES.
NOVAFOODIES este un proiect interdisciplinar care reunește 26 de parteneri cu specializări complementare din Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, România, Grecia, Germania, Estonia, Ungaria, Israel și China pentru a interacționa îndeaproape într-o manieră sinergică pentru a oferi consumatorilor produse alimentare funcționale noi și trasabile de origine marină și de apă dulce, produse prin procese mai durabile, fără a compromite competitivitatea sectorială.
Specialiștii, masteranzii și studenții specializărilor Ingineria Produselor Alimentare și Controlul și Expertiza Produselor Alimentare din cadrul Departamentului de Chimie-Biologie a Facultății de Știinte a Centrului Universitar Nord din Baia Mare au rolul de a dezvolta produse funcționale noi pe bază de alge verzi, alge roșii și proteine din pește, resurse cu valoare nutrițională extrem de ridicată. Pe durata lunii iunie, se desfășoară în cadrul facultății activități de analiză senzorială a produselor preparate (pâine cu și fără gluten, hamburgheri, parizer, paté de ficat, batoane energetice, smoothie-uri), cu scopul identificării celor preferate de către consumatori și potențial de introducere pe piață.