Viorica Pop și aportul său deosebit în păstrarea culturii tradiționale din Țara Lăpușului - 7 ore în urmă
De vorbă cu talentata Alexandra Țară: „Muzica mă face să mă simt împlinită și sper ca, prin darul meu, să pot aduce bucurie și emoție celor care mă ascultă” - 8 ore în urmă
Mâine, în Baia Mare: Ceremonial militar și religios cu ocazia împlinirii a 15 ani de SMURD - 9 ore în urmă
Spectacol de Mica Unire organizat de Școala Populară de Artă din Baia Mare - 11 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (II) - 13 ore în urmă
La Colegiul „Vasile Lucaciu” se organizează o simulare a examenului de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea - 14 ore în urmă
Retrospectiva anului 2024 la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș - 15 ore în urmă
Apel umanitar: O mamă și 13 copii au nevoie de lemne, haine și alimente - 17 ore în urmă
În această duminică: Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia - 17 ore în urmă
Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Județean Baia Mare va fi dotat cu echipamente performante - 18 ore în urmă
Cadre didactice și masteranzi ai Departamentului de Chimie-Biologie din cadrul CUNBM desfășoară activități în cadrul proiectului NOVAFOODIES
Cadre didactice și masteranzi din cadrul Departamentului de Chimie Biologie a Universității Tehnice din Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare desfășoară activități în cadrul proiectului european Demonstration of innovative functional food production systems based on a sustainable value chain of marine and freshwater raw materials for conscientious European consumers – NOVAFOODIES.
NOVAFOODIES este un proiect interdisciplinar care reunește 26 de parteneri cu specializări complementare din Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, România, Grecia, Germania, Estonia, Ungaria, Israel și China pentru a interacționa îndeaproape într-o manieră sinergică pentru a oferi consumatorilor produse alimentare funcționale noi și trasabile de origine marină și de apă dulce, produse prin procese mai durabile, fără a compromite competitivitatea sectorială.
Specialiștii, masteranzii și studenții specializărilor Ingineria Produselor Alimentare și Controlul și Expertiza Produselor Alimentare din cadrul Departamentului de Chimie-Biologie a Facultății de Știinte a Centrului Universitar Nord din Baia Mare au rolul de a dezvolta produse funcționale noi pe bază de alge verzi, alge roșii și proteine din pește, resurse cu valoare nutrițională extrem de ridicată. Pe durata lunii iunie, se desfășoară în cadrul facultății activități de analiză senzorială a produselor preparate (pâine cu și fără gluten, hamburgheri, parizer, paté de ficat, batoane energetice, smoothie-uri), cu scopul identificării celor preferate de către consumatori și potențial de introducere pe piață.