Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 13 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 14 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 18 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 19 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 19 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 1 zi în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 2 zile în urmă
„Călătorie în universul ceasului. Colecția orologerie”, însă poate fi găsit la Muzeul de Istorie
Albumul „Călătorie în universul ceasului. Colecția de orologerie” din seria Colecții muzeale încă se găsește la standul cu vânzare de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, str. Monetăriei nr.1-3. „La realizarea acestuia ne-am bucurat și noi, cei de la Bastionul Măcelarilor, să facem parte din echipă. Cum expoziția de ceasuri se află acum reorganizare, să răsfoiți această carte este o altă modalitate de a cunoaște o parte din colecția de ceasuri a muzeului băimărean, unică în regiune”, arată muzeografii de la Bastionul Măcelarilor.
Fotografiile realizate de Zamfir Șomcutean scot în evidență frumusețea și finețea unora din cele aproximativ 300 de piese (sec. XVIII-XX) din colecția de orologerie a muzeului.
Textul, consistent și documentat, este semnat de dr. Viorel Rusu, directorul muzeului și de Lucia Pop, muzeograf. Tehnoredactarea, elegantă ca întotdeauna, a fost făcută de Florin Pop, iar coperta, după multe încercări și variante, de Minerva Luca. Traducerea în limba engleză îi aparține doamnei Rodica Mureșan, iar Oana Leșiu, muzeograf la Bastionul Măcelarilor, este cea care a redactat albumul și a coordonat proiectul editorial.
„Dacă sunteți în căutarea unui cadou deosebit, „Călătorie în universul ceasului” poate fi un dar frumos pentru cei pasionați de farmecul obiectelor cu vechime și poveste”, mai trnasmit ei.