În Târgu Lăpuș a început „Târgul de Mărțisor” - 55 minute în urmă
Premii pentru elevi ai Școlii de Artă din Sighetu Marmației la Festivalul național-concurs „Comori Săliștene” - 1 oră în urmă
Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” a susținut mai multe spectacole în Iordania - 13 ore în urmă
PTF Sighetu Marmației: Se caută soluții pentru gestionarea migrației și prevenirea tragediilor - 15 ore în urmă
Perechea David Soponar – Izabella Bartha a strălucit la competiția internațională Austrian Pyramid Cup 2025 - 16 ore în urmă
Pârtia Șuior va găzdui a II-a ediție a competiției internaționale de schi alpin FIS Children Trophy 2025 - 16 ore în urmă
Marian Ilea, cronicarul prin excelență al Mittelstadtului, a lansat cartea „Vremuri îmbârligate” - 17 ore în urmă
Accident tragic pe pârtia de schi din Borșa - 18 ore în urmă
Fermierii din Baia Sprie informați despre cererile de plată pentru 2025 - 18 ore în urmă
Lumea teatrului românesc pierde un mare artist - 18 ore în urmă
Campioni la sărăcie, printre primii la risipă; Românii aruncă milioane de tone de alimente pe an la gunoi
Peste patru milioane de români trăiesc în sărăcie, conform INS, iar România este în topul european al risipei alimentare.
După marile sărbători, mulă mâncare ajunge la gunoi. Peste 75%, spun oficialii societăților de salubrizare. Se întâmplă însă în orașe. La țară, risipa este minimă. În general se gătește cât se consumă. Surplusul se dă de pomană, ori ajunge la câini și la porci.
Românii se plâng că alimentele s-au scumpit peste măsură, dar jumătate din țară cumpără mai multă mâncare decât are nevoie. Două milioane și jumătate de tone de alimente aruncă țara la gunoi, conform ministerului Agriculturii. Comisia Europeană susține-n raportări că este vorba de 5 milioane de tone pe an, potrivit digi24.ro.
1 Comentariu în această postare
fuzzy
In acest context, este foarte important sa incercam sa limitam risipa alimentara si sa distribuim bunurile in mod egal, in functie de nevoile fiecarei persoane. Putem face acest lucru prin oferirea unor alternative la excesul de alimente, reducand cantitatea de mancare gatita si hranind si alte animale sau persoane nevoiase cu surplusul de a fi. Vom fi capabili sa construim o lume mai buna si mai putin risipici doar prin distribuirea in mod echitabil – prin distribuirea si impartirea generoasa a bunurilor la care avem acces.