Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 5 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 6 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 6 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 7 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 8 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 8 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 12 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 18 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 1 zi în urmă
Cântă în cele mai mari orchestre ale lumii, dar nu și-a uitat rădăcinile; George Tomoiagă din Moisei, despre muzica tradițională din Maramureș
Muzica din Maramureș e frumoasă, are un ritm unic și aduce o mare veselie celor care o ascultă. Chiar dacă în ziua de azi foarte mulți cântă, puțini au mai rămas cu adevărat autentici.
Azi, cu ajutorul tânărului Denis Năsui – inițiatorul proiectului „Cu Denis prin Maramureș” – îl cunoaștem mai bine pe violonistul George Tomoiagă, un maestru al muzicii noastre tradiționale. Este cunoscut și sub numele de Gheorghe din Văi și ar trebui să fie un adevărat exemplu pentru tinerii interpreți.
„Ceterașul Gheorghe din Văi, originar din Moisei, ne arată cu adevărat ceea ce înseamnă autenticitatea, chiar și în zilele noastre. Un ceteraș nativ și nefiind îndemnat de către cineva, învață să zâcă în ceteră chiar de la vârsta de 5 ani. Pasiunea, dorința și îndemânarea au fost cuvintele cheie în această poveste.
Plecat de ani buni în America și profesând ca și violinist în cele mai mari orchestre ale lumii, nu și-a uitat niciodată rădăciniile adânci înfipte aici în glia noastră strămoșească. Ori de câte ori ajunge pe meleagurile maramureșene împreună cu prietenul său drag Gheorghe Capră, tot originar din Moisei, ne încântă prin horile lor autentice și prezența de spirit”, povestește Denis Năsui.
Interviul este unul de excepție și îl puteți urmări dând click mai jos.
L.C.H.