Cu trenul prin Europa prin DiscoverEU - 3 ore în urmă
Grupul tradițional Zestrea din Rogoz pregătește primele înregistrări de pricesne - 7 ore în urmă
Lemnele la control - 7 ore în urmă
Icoană cu Maica Domnului, protectoarea orașului Baia Mare, semnată de pictorul Sorin Iosub - 7 ore în urmă
Ateliere educaționale de Paști organizate la Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației - 7 ore în urmă
Elena Iuria de la Insieme Music School Baia Mare a obținut Trofeul Junior al Festivalului „Voci de Îngeri” de la Suceava - 7 ore în urmă
Alte parcări care trec în regim de plată în Baia Mare, altă stradă închisă o vreme pentru reparații - 8 ore în urmă
Breb, satul tradițiilor vii – acolo unde timpul se odihnește - 9 ore în urmă
Operațiunea ROADPOL Speed Marathon în Maramureș - 9 ore în urmă
Buget cu bisturiul – DGASPC se taie, cultura slăbește, iar OMD Maramureș intră în pauză prelungită - 9 ore în urmă
Căprior salvat din ghearele braconierilor, în Maramureș
Un căprior a fost salvat de polițiștii maramureșeni, chiar de 1 Martie. Totul, în baza unei percheziții domiciliare desfășurate în Oarța de Sus.
Vineri, 1 martie a.c., în baza unor date si informații deținute de polițiștii Postului de Poliție Asuaju de Sus, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa și sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza localității Oarța de Sus.
Percheziția a avut loc la domiciliul unui bărbat în vârstă de 55 de ani. În urma activităților desfășurate, a fost identificată și indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 60 de kilograme de carne de vânat, din specia mistreț, cerb comun și căprior, șapte trofee de căprior și o capcană tip cușcă. Totodată, într-un țarc amenajat în curte, polițiștii au identificat un exemplar de interes cinegetic căprior, mascul, patru exemplare de fazan, femele, și trei exemplare de fazan, masculi.
Exemplarele de interes cinegetic au fost ridicate și relocate pe Fondul Cinegetic de Vânătoare 37 Asuaj. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de braconaj cinegetic și două infracțiuni prevăzute de art. 33 alin. 1 lit. a și f O.U.G. nr. 57 din 2007 privind regimul ariilor naturale, prețioase, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, respectiv orice formă de recoltare, capturare, ucidere, distrugere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural, și de deținerea, transportul, comerțul sau schimburile în orice scop ale exemplarelor luate din natură, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic, mai arată IPJ Maramureș.
C.Ț.