Gările din Maramureș, incluse într-un contract de curățenie pe patru ani - 54 minute în urmă
Klaus Iohannis: „Pentru a scuti România de această criză, demisionez din funcția de președinte al României” - 1 oră în urmă
Trageri de instrucție în data de 12 februarie; Vezi unde - 3 ore în urmă
Un tablou de mare valoare a fost transportat în siguranță cu ajutorul jandarmilor maramureșeni - 4 ore în urmă
Se organizează Șezătoare la Muzeul Satului din Baia Mare - 4 ore în urmă
La mulți ani, salvatori ai munților! - 5 ore în urmă
Festivalul-concurs de muzică ușoară și populară „Starurile Viitorului” a reunit tineri talentați din întreaga țară - 6 ore în urmă
Sfântul Haralambie – de la sacralitate la tradiție în satul chiorean - 6 ore în urmă
FrieslandCampina își pregătește retragerea din România - 6 ore în urmă
În Asuaju de Sus: Consult oftalmologic gratuit - 6 ore în urmă
Castelul Bran și trasul în țeapă, într-o șaormerie din Ibiza
O şaormerie din Ibiza a devenit o atracție inedită pentru turiști, nu doar datorită preparatelor sale savuroase, ci și datorită decorului spectaculos inspirat din istoria României. Proprietarul, un român pasionat de trecutul țării sale, a transformat un perete al localului într-o veritabilă operă de artă, dedicată domnitorului Vlad Țepeș.
Pictura murală din interiorul restaurantului înfățișează Castelul Bran, simbol al legendei lui Dracula, alături de vulturi, capete de lup și, într-un colț, o scenă sumbră cu oameni trași în țeapă – un element distinctiv al stilului de domnie al lui Vlad Țepeș. Acest decor neobișnuit reușește să atragă curiozitatea vizitatorilor, transformând simpla masă într-o experiență culturală.
Şaormeria nu doar că promovează un meniu autentic, dar și reușește să aducă în prim-plan o pagină din istoria medievală a României, făcând cunoscută figura domnitorului atât turiștilor europeni, cât și celor de pe alte continente. Îmbinarea artei cu gastronomia pare să fie rețeta succesului acestui local unic din Ibiza.
Totuși, rămâne o întrebare: cum reușește o scenă de execuție medievală să se potrivească cu ideea unei mese apetisante?
Vasile Petrovan