KALMÁR ZOLTÁN: Toți pasionații de fotografie se întorc în locurile care i-au inspirat - 4 ore în urmă
Concursul ,,Flori cu șnur de mărțișor” și-a desemnat câștigătorii - 8 ore în urmă
O elevă de la Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus, cel mai mare punctaj din Maramureș la faza județeană a Olimpiadei de Biologie - 9 ore în urmă
În comuna Fărcașa au demarat lucrările de modernizare a infrastructurii de iluminat public stradal - 9 ore în urmă
Horitoarea Floarea Ciuc din Breb a trecut la cele veșnice - 9 ore în urmă
Consultantul lui Călin Georgescu şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale - 12 ore în urmă
Teofil Vlad, a cucerit cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent - 13 ore în urmă
Sportivi din cadrul Clubului Martial Arts Dojo Baia Mare, pe podium la Campionatul Național de Taekwon-do ITF - 13 ore în urmă
Eclipsa totală de Lună din 14 martie – un spectacol ceresc impresionant - 13 ore în urmă
La Muzeul Satului Baia Mare a debutat proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om”, alături de grupa mare C de la Grădinița cu Program Prelungit Târgu Lăpuș - 13 ore în urmă
Castelul Bran și trasul în țeapă, într-o șaormerie din Ibiza
O şaormerie din Ibiza a devenit o atracție inedită pentru turiști, nu doar datorită preparatelor sale savuroase, ci și datorită decorului spectaculos inspirat din istoria României. Proprietarul, un român pasionat de trecutul țării sale, a transformat un perete al localului într-o veritabilă operă de artă, dedicată domnitorului Vlad Țepeș.
Pictura murală din interiorul restaurantului înfățișează Castelul Bran, simbol al legendei lui Dracula, alături de vulturi, capete de lup și, într-un colț, o scenă sumbră cu oameni trași în țeapă – un element distinctiv al stilului de domnie al lui Vlad Țepeș. Acest decor neobișnuit reușește să atragă curiozitatea vizitatorilor, transformând simpla masă într-o experiență culturală.
Şaormeria nu doar că promovează un meniu autentic, dar și reușește să aducă în prim-plan o pagină din istoria medievală a României, făcând cunoscută figura domnitorului atât turiștilor europeni, cât și celor de pe alte continente. Îmbinarea artei cu gastronomia pare să fie rețeta succesului acestui local unic din Ibiza.
Totuși, rămâne o întrebare: cum reușește o scenă de execuție medievală să se potrivească cu ideea unei mese apetisante?
Vasile Petrovan