Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 2 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 2 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 3 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 3 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 17 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 18 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 18 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - în urmă
Căminul cultural din Fărcașa, transformat în Casă de Cultură; A avut loc recepția lucrărilor
Un alt proiect important pentru comunitatea din Fărcașa a fost finalizat. Marți, 16 aprilei, a fost efectuată recepția la terminarea lucrărilor proiectului privind “Reabilitare, modernizare și dotare casă de cultură în localitatea Fărcașa”, clădire care a deservit ca și cămin cultural în localitate.
„Având în vedere că am intervenit asupra unei clădiri culturale vechi, căreia i-am schimbat destinația în Casă de Cultură Fărcașa, s-au realizat lucrări ample. Au fost amplasate scaune pentru spectatori în sistem amfiteatru, scena a fost mărită pentru ca tinerii, copiii, dar și adulții care vor susține aici spectacole să aibă spațiul necesar. Clădirea este modernizată și reabilitată la standarde europene, fiind realizat un sistem de detecție împotriva incendiilor, sistem de supraveghere video, sistem de desfumare, pereți și tâmplărie rezistente la foc.
Totodată, pentru a asigura acustica necesară sălilor de spectacol, a fost realizat un tavan special, casetat, în interiorul căruia au fost montate panouri acustice.
Prin realizarea acestui proiect oferim cetățenilor un spațiu modern pentru activități culturale și sociale”, informează primarul Ioan Stegeran.
Valoarea totală a lucrărilor este de 2,4 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.