Share
„Ceaunul chiorean” aflat la cea de-a-IV-a ediție și-a desemnat câștigătorii celui mai gustos guyaș

„Ceaunul chiorean” aflat la cea de-a-IV-a ediție și-a desemnat câștigătorii celui mai gustos guyaș

Sâmbătă, 29 iunie 2024, Asociația Culturală „Cioltișorul” din satul Ciolt, avându-l președinte pe Ioan Marchiș a organizat cea de-a- IV-a ediție a Festivalului Concurs „Ceaunul Chiorean”. Partenerii evenimentului au fost Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare. Într-un cadru pitoresc de poveste, pe Valea Scăriței, și-au dat întâlnire cele nouă echipe care s-au înscris în competiție. Cinci echipe au fost din zonă, una din satul Bârgău, comuna Cicârlău și alte trei echipe au fost din partea Regiunii IPA nr. 4 din cadrul ISU Maramureș, președinte Adi Sabou. Organizatorul a decis să se acorde premii și pentru cele mai frumoase standuri și cele mai autentice ținute de bucătari.

Cinci bucătari cu experiență au făcut parte din juriu:

  • Sabin Bumb- președinte ( finalist al emisiunii „Chefi la cuțite”
  • Adrian Roman
  • Daniel Miclea
  • Ionel Cozmuța – câștigătorul ediției de anul trecut
  • Alexandru Frenț- consilier local
  • Mircea Mărieș- reprezentant din public.

Premiile acordate au fost:

Locul I-echipa condusă de Ioan Coste din satul Bârgău;

Locul II-echipa condusă de David Kupaș din Bechez/Ciolt;

Locul III-echipa condusă de Daniel Achim din Șomcuta Mare.

Primele trei locuri au primit câte un focar pentru guyas și câte un ceaun, precum și produse oferite de cei doi sponsori. Celelalte echipe participante au fost conduse de bucătarii:Dinu Ciolte și Florin Bot, ambii din satul Ciolt, Andrei Marc-IPA nr.1, Cristian Achim-IPA nr. 2, Adrian Sabău-IPA nr.3, toate premiate cu câte o mențiune specială și o medalie, precum si produse de la sponsori. Premiul special ,,Lingura de lemn” a fost oferit bucătarului Florin Bot, iar Alina Ciolte a fost premiată pentru ,,coșarca” cu produsele tradiționale oferite invitaților. Președintele juriului, Sabin Bumb, în paralel cu activitatea de chef bucătar, fiind și un renumit meșter popular, a oferit primilor trei clasați, precum și celui mai frumos stand și celei mai autentice ținute, câte un ceaun în miniatură și câte o lingura de lemn. Au fost acordat trei premii pentru cele mai frumoase standuri amenajate, echipelor conduse de Dinu Ciolte din Ciolt, Daniel Achim din Șomcuta Mare și IPA-ISU Maramureș.Bucătarii cu cele mai frumoase și autentice ținute au fost:Cristian Suciu, Adrian Sabău și Andrei Marc, iar Ioan Coste a fost recompensat și el cu diplomă având cea mai originala ținută.

La eveniment a fost prezent și Primarul Orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, precum și viceprimarul Dragomir Cioltea.

O astfel de sărbătoarea nu se putea încheia fără muzică, care a fost întreținută de către DJ Edy Costin și solista de muzică populară Flavia Voivod.

Instantaneele foto și imaginile filmate au fost realizate de Ghiță Achim.

Câștigătorul acestei ediții ,,CEAUNUL CHIOREAN”, Ioan Coste a declarat: ,,Sunt foarte bucuros că am câștigat, juriul a fost foarte exigent prin cei cinci bucătari care au gustat din toate preparatele. Am sperat să câștig deși din cauza unor probleme personale era sa nu particip, însă la rugămintea d-lui Marchiș m-am prezentat la Ciolt, fiind la a doua participare. Felicit organizatorul acestui minunat eveniment și așa cum este regulamentul, anul viitor voi oferi un preparat special celor invitați”.

Președintele Asociației Culturale ,,Cioltișorul” Ioan Marchiș și organizatorul acestui eveniment, a declarat: ,,Organizez acest eveniment pentru a patra oară și mă bucur că în locul acesta deosebit, între două păduri pe Valea Scăriței din satul Ciolt, am adunat atâtea persoane, fiind și zi sărbătoare. Felicit pe câștigători și în special felicit juriul condus de Sabin Bumb, a căror membrii au ,,gustat” cu toată responsabilitatea preparatele prezentate de concurenți. Doresc să mulțumesc Primăriei și Consiliului Local Șomcuta Mare care a sprijinit organizarea acestui eveniment și de asemenea celor doi sponsori UNIVER România și EMIVAS Baia Mare, care de fiecare dată sunt alături de Asociația Culturală Cioltișorul”. Se aduc mulțumiri și familiei Maxim Vasile, proprietara terenului de pe Valea Scăriței, care s-a îngrijit ca totul să arate foarte bine, alături de Teodor Anca- administratorul Căminului Cultural ,,Gheorghe Lazăr” din Ciolt.

Organizatorii așteaptă cu nerăbdare și următoarea ediție, care speră să fie la fel de reușită.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu