Naționala U19 și-a aflat adversarii din grupele Euro 2025 - 7 ore în urmă
Cum a fost primită delegația Congresului SUA la București - 7 ore în urmă
Victorie în deplasare pentru Minaur, care și-a asigurat un loc de cupă europeană - 7 ore în urmă
Energie, eleganță și emoție la balul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare - 8 ore în urmă
Elevi maramureșeni premiați la Olimpiada Națională de Fizică - 8 ore în urmă
Cine știe cât plătim pentru spectacolul politic? - 9 ore în urmă
Várvédő Zsolt: Mulțumită artiștilor băimăreni, sunt omul care sunt - 9 ore în urmă
Festivalul folcloric „Joc de pe Cosău” va avea loc în Sârbi în a treia zi de Paști - 11 ore în urmă
Jocuri pierdute din copilăria generației cu cheia la gât - 13 ore în urmă
O poveste dureroasă, cu final fericit - 15 ore în urmă
CJSU Maramureș: Instituirea stării de alertă, aprobată în unanimitate de membrii comitetului județean! Ce conține oficial planul de măsuri!
Luni, 16 august, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș. Autoritățile au luat decizia de a declanșa stare de alertă pe teritoriul județului.
Scopul este de a putea soluționa cât mai rapid și cât mai eficient criza depozitării deșeurilor menajere. Decizia a fost votată în unanimitate și va trebui aprobată de Ministerul Afacerilor Interne.
Odată ce acest lucru se va întâmpla, autoritățile maramureșene vor propune un plan de măsuri. Concret acest plan de măsuri va începe cu exproprierea unui teren pe raza județului Maramureș, în vederea realizării unui depozit temporar, care va respecta toate normele de mediu, arată oficialii județeni, iar asta pentru a se respecta și principiul conform căruia deșeurile rezultate și produse în județul Maramureș trebuie gestionate în județul Maramureș.
Ca urmare, autoritățile maramureșene dau asigurări că vor proiecta și executa în termen de două luni de zile un depozit temporar de deșeuri. Mai mult, autoritățile arată că vor face achiziție de dotări și utilaje necesare, astfel încât cantitatea depusă pe depozitul temporar să fie de maximum 50% din totalul cantității de deșeuri rezultate, conform oficialilor județeni. În acest fel, calculele arată faptul că vor scădea și costurile care rezultă din depozitarea deșeurilor, mai explică oficialii județului Maramureș.
Următorul pas implică înființarea serviciului public de management al deșeurilor al județului Maramureș, care va avea printre obiective: verificarea operatorilor economici, astfel încât să își respecte toate angajamentele contractuale pe care le au, reducerea cantităților de deșeuri depozitate prin colectare selectivă și o verificare mai atentă a UAT-urilor care au obligația de a implementa colectarea selectivă, mai arată autoritățile maramureșene. Autoritățile mai spun că vor munci intens la finalizarea proiectului SMID de la Fărcașa. Oficialii explică faptul că ultima tranșă a lucrărilor a fost scoasă la licitație, iar în cel mai scurt timp va putea fi anunțat și câștigătorul. Ce va fi vom trăi și vom vedea!…
DirectMM.ro
Citește și