Astăzi despre Groenlanda, la 92 de ani de la un furt eșuat - 3 minute în urmă
În căutarea unui președinte - 3 ore în urmă
Asociația ”Sub Stejar” și demersul său de combatere a fenomenului bullying - 5 ore în urmă
CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 8 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 9 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 12 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 13 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 14 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 14 ore în urmă
Colegiul de Arte Baia Mare, gazda activităților care au marcat în municipiu Ziua nonviolenței în școli
În 30 ianuarie 2024, Colegiul de Arte Baia Mare a găzduit o acțiune din cadrul campaniei inițiate de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, de prevenire și combatere a violenței.
Campania în sine a fost inițiată anul școlar trecut, printr-un parteneriat cu Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și Penitenciarul Baia Mare, iar cu această ocazie, a avut loc o nouă acțiune.
Concret, în cadrul acestui eveniment, desfășurat la Colegiul de Arte Baia Mare, cu ocazia Zilei internaționale a nonviolenței în școală, trupa de teatru ”Mimesis”, a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare, a prezentat o scenetă inspirată din fapte reale, referitoare la efectele bullyingului în mediul școlar.
Totodată, cluburile de dezbateri ale Colegiului Național ”Gheorghe Șincai”, respectiv Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare au supus atenției publicului problematica violenței în mediul școlar. De asemenea, la finalul întâlnirii, elevii au luat contact cu poveștile de viață a două persoane private de libertate, din cadrul Penitenciarului Baia Mare.
”Acest demers se dorește a fi o campanie continuă de conștientizare a efectelor negative ale atitudinilor violente, de dezvoltare a unei atitudini proactive în rândul elevilor și de încurajare a unui mediu educațional caracterizat prin toleranță și respect față de ceilalți. În urma discuțiilor de astăzi despre violență, AM ALES să ne poziționăm ferm: suntem ANTI!”, arată oficialii ISJ Maramureș.
C.Ț.