152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 8 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Conferința pentru părinți „Temeri și îngrijorări – primul ajutor acasă” a reunit profesioniști și informații esențiale
Sâmbătă, 7 decembrie, în Baia Mare s-a desfășurat conferința pentru părinți „Temeri și îngrijorări – primul ajutor acasă”.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul cadrelor medicale din Baia Mare și Cluj și a adus laolaltă profesioniști dedicați, informații esențiale și o atmosferă prietenoasă.
„Am oferit părinților atât noțiuni practice, cât și un plus de încredere în a face față provocărilor legate de sănătatea și dezvoltarea copiilor.
În deschidere, doamna Alexandra Onicaș, medic rezident în medicina de urgență, a vorbit despre gestionarea situațiilor critice: lovituri, căzături, arsuri şi aspirație de corp străin.
A urmat doamna Teodora Cătinaș, medic specialist pediatru și Consultant IBCLC, care a oferit perspective valoroase privind alăptarea.
De asemenea, Teodora Daniela Petruș, Doula Postpartum, a prezentat metode de îngrijire zilnică, băița și metode privind identificarea și calmarea plânsului bebelușilor, pentru ca părinții să-și creeze o rutină liniștitoare și eficientă.
Doamna Amanda Stoicescu, medic primar ORL, a demonstrat cum poate fi curățat corect și rapid nasul copilului, în timp ce doamna doctor Hotea Luciana, medic primar pediatru, a abordat cu claritate subiectul infecțiilor și care sunt metodele de susținere a imunității copiilor.
În încheiere, doamna doctor Tibil Adriana, medic primar pediatru, a detaliat aspectele legate de febră: ce rol are, cum se gestionează și când trebuie intervenit.
Direcția de Asistență Socială Baia Mare a facilitat accesul a 40 de persoane din medii defavorizate, oferindu-le șansa de a beneficia de toate aceste informații valoroase. Ca orice eveniment cu adevărat special, am organizat și o tombolă generoasă, cu vouchere valorice din partea Farmaciilor Someșan, vouchere cu produse și cadouri oferite de parteneri ai evenimentului.
Fiecare participant a plecat acasă cu o sacoșă plină de articole de înaltă calitate, suplimente, vitamine și produse de igienă şi îngrijire pentru copii și părinți.
A fost o conferință complexă și valoroasă, care a transformat grija și neliniștea părinților în încredere, siguranță și echilibru în viața de zi cu zi!”, transmite Direcția de Asistență Socială Baia Mare.