În curând vom putea să ne creștem dinții pierduți exact ca atunci când eram mici - 8 ore în urmă
Meșteșug: Ștefan Farcaș din Cavnic realizează sticle cu superbe miniaturi din lemn - 9 ore în urmă
Se fac înscrieri pentru tabăra de vară Tech-Xplore din Sighetu Marmației - 11 ore în urmă
Prof. Clara Săcălean a trecut la cele veșnice; A ghidat pe drumul muzicii generații întregi de elevi - 11 ore în urmă
Ceea ce părea imposibil în cazul cancerului devine realitate - 13 ore în urmă
Premiu Special obținut de un elev din cadrul Colegiului „Dragoș Vodă” din Sighet la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă - 13 ore în urmă
Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj - 15 ore în urmă
Minivacanță cu final decisiv – 4 Mai, ziua votului - 16 ore în urmă
Protos. Serafim Bilț, Eclesiarhului Catedralei Episcopale din Baia Mare, distins cu Ordinul „Crucea Sfântul Iosif Mărturisitorul” - 16 ore în urmă
Flashmob organizat pe Câmpia Tineretului din Baia Mare, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului - 17 ore în urmă
Cornelia și Lupu Rednic, împreună de peste 3 decenii, atât în viață, cât și pe scenă
Familia Cornelia și Lupu Rednic își împart viața împreună, de peste 30 de ani. Originari din Sighetu Marmației, au ajuns la inimile oamenilor prin bucuria interpretării, prin felul în care și-au promovat locurile natale și tradițiile zonei.
Lupu s-a împrietenit cu muzica la o vârstă fragedă. Avea 14 ani, când începea să cânte la vioară.
Dezinvoltura și naturalețea cu care s-au prezentat în fața publicului, de fiecare dată, le-a rezervat un loc de cinste în folclorul românesc.
” Dacă-ți ești bine cu tine, poți să fii fericit oriunde ai fi! Ne-a fost greu la început pentru că ne-am dorit să facem ceva, să realizăm ceva și acel moment în care noi ne-am lansat a fost destul de dificil. Dar tot ce e greu te călește”, afirma Cornelia Rednic.
Lupu, cu umoru-i caracteristic povestea: „Într-o relație de lungă durată trebuie să ai răbdare. Nu mă întrebați! Eu am avut răbdare!”
Pe Cornelia a intâlnit-o când lucra ca bucatar-ospătar. A fost dragoste la prima vedere iar după 8 luni, au oficializat relația.
În anul 1993 s-au bucurat de participarea la primul lor festival. „Alină-te, dor alină”, de la Cicârlău, care le-a adus premiul special al juriului. Apoi au avut satisfacția obținerii trofeului „Floarea de stâncă” de la Câmpulung Muscel.
Și-au dorit să studieze și visul li s-a împlinit. Cornelia a ales psihologia și asistența socială iar Lupu a studiat managementul, cu master în managementul culturii. Și-a dorit să profeseze în poliție, absolvind și Școala de poliție de la Slatina, deși părinții își doreau ca el să devină preot.
Dragostea nemărginită pentru folclorul maramureșean și pasiunea cu care și-au luat în serios munca nobilă de interpreți ai cântecului popular, le-a adus împlinire sufletească. Și-au cules roadele muncii prin premii și onoruri, de care sunt foarte mândri.
Oboseala miilor de turnee din țară și străinătate se diminuează atunci când își daruiesc inima și cântecele publicului.
Zecile de melodii interpretate de Cornelia și Lupu Rednic au ajuns la inimile românilor de pretutindeni.
„Însoară te măi Ioane”, „Ce să fac dacă-s urât”, „Săraca mamă cu fete”, „Spune-mi puiul cucului”, „Faceți drum, faceți cărare , sunt doar câteva din melodiile cu care Cornelia și Lupu Rednic au umplut de bucurie inimile atâtor români, din țară, dar și dincolo de granițele ei.
Lăcrimioara ZOTA