Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 2 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 3 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 3 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 4 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 17 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 19 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 19 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - în urmă
Cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare, pus la dispoziția celor care vor să-și pregătească bucatele pentru Paști
Reprezentanții Muzeului Satului Baia Mare vin cu o idee inedită pentru cei care doresc să pregătească bucatele pentru masa de Paște.
În Sâmbăta Mare, 4 mai, cuptorul tradițional din cadrul muzeului va fi pus la dispoziția celor care vor să își coacă cozonacii, pâinea de casă, păscuța sau alte preparate.
„Dragi prieteni ai muzeului, în Sâmbăta Mare, atunci când după datina străbună se pregătesc bucatele tradiționale pentru masa de Paști, venim în întâmpinarea voastră cu o propunere menită să ne reamintească de vremurile de odinioară, de tradițiile, obiceiurile și preparatele pregătite special pentru această mare sărbătoare.
Sâmbătă, 4 mai, în intervalul orar 10.00 – 13.00, vă punem la dispoziție cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare pentru a vă pregăti bucatele tradiționale pentru masa de Paști. La cuptor, focul va fi pregătit de la ora 10:00 pentru cei care doresc să vină să își coacă cozonacii, pâinea de casă, păscuța sau alte preparate. Noi vă punem la dispoziție cuptorul, pregătim focul, iar pe dumneavoastră vă invităm să veniți cu preparatele pregătite de băgat la cuptor și să vă îngrijiți de coacerea potrivită a acestora. Vă așteptăm cu drag!”, transmit cei de la Muzeu.
Accesul la cuptor se face pe baza biletului de intrare.
Sursa foto – Muzeul Satului Baia Mare