„Miercurea alarmelor” – exercițiu de alarmare publică; Cetățenii, sfătuți să rămână calmi - 20 minute în urmă
Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului aniversează 35 de ani de arhierie - 54 minute în urmă
În Culcea va avea loc spectacolul „Azi e despre tine, mama” - 1 oră în urmă
Moștenirea lui Gheza Vida, celebrată prin artă și memorie - 1 oră în urmă
Inspectoratul Școlar Maramureș anunță posturile disponibile - 2 ore în urmă
Panică în miez de noapte: exercițiu militar fără avertisment oficial - 3 ore în urmă
Primul pas al lui Mihai Eminescu în literatura română - 3 ore în urmă
Dana Buzura-Gagniuc lansează cartea „Buzura la Berința. Locul de unde n-a plecat niciodată” - 3 ore în urmă
„De ziua ta, mamă”: Spectacol muzical organizat cu prilejul zilei de 8 Martie de Fundația The Voice - 3 ore în urmă
În Târgu Lăpuș a început „Târgul de Mărțisor” - 5 ore în urmă
Dana Buzura-Gagniuc lansează cartea „Buzura la Berința. Locul de unde n-a plecat niciodată”
Miercuri, 26 februarie 2025, la ora 14:00, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, va avea loc lansarea cărții „Buzura la Berința. Locul de unde n-a plecat niciodată”, scrisă de Dana Buzura-Gagniuc, nepoata scriitorului Augustin Buzura și o promotoare activă a operei acestuia.
Evenimentul este organizat de Revista „Nord Literar” în colaborare cu Editura Școala Ardeleană, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” și Fundația Culturală „Augustin Buzura”. Volumul a apărut sub egida Fundației Culturale „Augustin Buzura” la Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, în 2024.
Printre invitații speciali se numără Vasile George Dâncu, directorul Editurii Școala Ardeleană, profesorul universitar Gheorghe Glodeanu și scriitorul Gheorghe Pârja. Moderatoarea evenimentului va fi Delia Muntean.
Cartea „Buzura la Berința. Locul de unde n-a plecat niciodată” explorează legătura profundă dintre scriitorul Augustin Buzura și satul său natal, Berința, evidențiind influența acestui loc asupra operei și vieții sale. Augustin Buzura (1938–2017) a fost un prozator, eseist și critic literar român, membru al Academiei Române și președinte al Fundației Culturale Române în perioada 1990–2003. Printre operele sale notabile se numără romanele „Absenții” (1970), „Fețele tăcerii” (1974) și „Vocile nopții” (1980). De asemenea, a fost distins cu numeroase premii literare și a avut o contribuție semnificativă în promovarea culturii române.
Participarea la eveniment este gratuită și deschisă tuturor celor interesați de viața și opera lui Augustin Buzura, precum și de istoria culturală a Maramureșului.
Vasile Petrovan