Tânăra din Baia Mare, Alexandra Tincu a participat la două olimpiade luna aceasta - 5 ore în urmă
Marginalii la volumul Marian Ilea: «Vremuri îmbârligate». Antologie de proză - 6 ore în urmă
Creștere îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă în Maramureș – cei mai vulnerabili sunt bebelușii și copiii mici - 8 ore în urmă
Lansarea cărții „Umbre pe oglinda lumii” și vernisajul expoziției „Dialog Floral” ale autoarei Florica Bud vor avea loc în curând - 9 ore în urmă
Informații privind activitatea de pescuit recreativ/sportiv în zona de frontieră - 11 ore în urmă
Astăzi se împlinesc 68 de ani de la trecerea în neființă a sculptorului român Constantin Brâncuși - 12 ore în urmă
Annalisa Contu, coordonator EU Project al Asociației ASSOC, va participa la conferința Planet Youth din Reykjavik - 13 ore în urmă
Capitalele europene, scena unor proteste istorice - 13 ore în urmă
Dublu eveniment în Baia Mare: conferința „Suflet de munte – Viața unui om care a îndrăznit să viseze” și lansarea cărții „Cartea înălțimilor” - 14 ore în urmă
Nu ai asigurare? Poți beneficia totuși de tratament gratuit - 14 ore în urmă
De ziua internațională a cafelei, Alex Pop din Borșa ne spune cum se obține o cafea de calitate
La data de 1 octombrie este sărbătorită Ziua Internațională a Cafelei. Pe lângă promovarea cafelei ca băutură, această zi mai are și scopul de a promova comerțul echitabil de cafea și de a ajuta la conștientizarea dificultăților producătorilor de cafea.
Organizația Internațională de Cafea este principala instituție responsabilă cu asigurarea cooperării dintre guvernele importatoare și exportatoare de cafea. Misiunea OIC este de a întări sectorul global de cafea și de a promova expansiunea sa într-o manieră sustenabilă.
Cu acest prilej, va prezentam pe scurt povestea unui maramureșean, care a reușit să facă din cafea o afacere de succes. Alex Pop este administratorul Calypso Caffe din oraşul Borşa unde lucrează alături de familia lui. Acordă o atenție deosebită detaliilor, iar asta se simte.
„Întotdeauna am acordat cea mai mare atenție selecției materiei prime, fiind conștienți de faptul că aceasta reprezintă punctul de plecare pentru obținerea unor amestecuri cu un gust unic și inconfundabil.
Așadar, am ales cei mai buni furnizori și am început să preparăm cu rigurozitate și cu mult suflet cea mai gustoasă și aromată cafea, de care să nu te mai poți sătura vreodată.
În zilele noastre, oamenii au început să acorde o mai mare atenție modului în care sunt preparate alimentele și băuturile, preferându-le pe acelea realizate cu grijă deosebită la detalii, la selecția și prelucrarea fiecărui element component, rezultând astfel un produs final desăvârșit.”
Andreea Vârtaci