Share
Două muzee din Maramureș sunt implicate în organizarea expoziției „Tehnici tradiționale de țesere a scoarțelor în România și Republica Moldova”

Două muzee din Maramureș sunt implicate în organizarea expoziției „Tehnici tradiționale de țesere a scoarțelor în România și Republica Moldova”

În 5 februarie, Muzeul Național al Țăranului Român București va găzdui vernisajul expoziției „Tehnici tradiționale de țesere a scoarțelor în România și Republica Moldova”.

Expoziția îmbină povestea unor bunuri deosebite din patrimoniul a șapte instituții: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Olteniei Craiova – Secția De Etnografie, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Astra din Sibiu, Muzeul de Etnografie din Piatra Neamț, Muzeul Județean Botoșani, Muzeul Maramureșului din Sighetul Marmației.

Demersul expozițional oferă vizitatorului oportunitatea de a descoperi covoare și țesături reprezentative pentru specificul regional al Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului, Banatului, Munteniei, Olteniei și Basarabiei, anvergura cronologică a pieselor etalate întinzându-se între secolele XVIII-XX. Fiecare element de artă populară împărtășește povești despre identitate, despre comunitate și despre legătura profundă a omului cu natura, transmit reprezentanții Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 5 februarie – 23 martie 2025, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Cu ocazia acestui eveniment, Muzeului Național al Țăranului Român din București sărbătorește 35 de ani de la reînființare.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu