Știința Explorări, învinsă în primul meci pentru locurile 7-8 - 28 minute în urmă
Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 4 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 4 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 5 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 5 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 6 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 7 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 8 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 9 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 9 ore în urmă
Dr. Dumitrița Daniela Filip a lansat cartea „Programul iconografic din bisericile de lemn maramureșene: document istoric și discurs teologic”
Aseară, 18 ianuarie, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca a găzduit lansarea cărții „Programul iconografic din bisericile de lemn maramureșene: document istoric și discurs teologic”, Ed. Mega, Cluj-Napoca, 2023, semnată de dr. Dumitrița Daniela Filip de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.
Evenimentul a fost unul foarte reușit.
„Una din cele mai faine și dinamice lansări de carte la care am participat vreodată, așa cum numai maramureșenii neaoși puteau organiza: știință, istorie, spiritualitate și apoi cântec cu voie bună!
Felicitări din toată inima dragă Filip Dumitrița Daniela! Volumul „Programul iconografic din bisericile de lemn maramureșene. Document istoric și discurs teologic”, reprezentând teza de doctorat în teologie a autoarei, susținută la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Ierarh Andrei Șaguna a Universității Lucian Blaga din Sibiu și publicată la Editura Mega din Cluj-Napoca în anul trecut (293 p.) este o veritabilă desfătare pentru minte și pentru inimă, așa cum numai un om dedicat trup și suflet pasiunii sale, cu o dublă pregătire teologică, artistică și istorică putea scrie făcând cinste școlii pe care a absolvit-o, bisericii din care face parte și instituției în care își desfășoară activitatea, dar mai ales Maramureșului iubit și maramureșenilor preaiubiți!
Felicitări! Felicitări! Felicitări!”, a scris prof. dr. Mircea Gheorghe Abrudan pe rețelele de socializare.
De loc, dr. Dumitrița Daniela Filip este din Maramureș. Pasiunea pentru icoane și pictură pe lemn a descoperit-o de mică. Momentan este restaurator lemn policrom și pictură pe panou de lemn la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia – secția Museikon.
L.C.H.
Foto – prof. dr. Mircea Gheorghe Abrudan