181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 2 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 3 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 7 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 8 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
E proiect cu potențial: În județul Maramureș se dorește acum amenajarea unei rezervații speciale pentru zimbri. În care localitate ar fi realizată!
E proiect cu potențial: În județul Maramureș se dorește acum amenajarea unei rezervații speciale pentru zimbri. În care localitate ar fi realizată!
Zimbrul a fost și rămâne un simbol al României, regăsindu-se pe stema județului Maramureș. Așadar este perfect normal ca autoritățile să găsească soluții pentru a-l pune în valoare.
Joi, 9 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Județean Maramureș, a fost aprobat proiectul privind introducerea în lista de investiții a anului 2022 a obiectivului ”Înființarea și dezvoltarea unei rezervații de animale sălbatice, de zimbri, în comuna Băiuț”. Suma atribuită pentru realizarea tuturor studiilor necesare este, arată vicepreședintele CJ Maramureș, Radu Trufan, în valoare de 167.000 lei.
Ultimul zimbru din Moldova a fost ucis în 1762, iar ulterior a dispărut din Transilvania. În estul Europei, zimbrii se aflau în proprietatea regilor poloni, lituanieni și țarilor ruși. În 1927, din nefericire, mai puțini de 50 de zimbri au rămas în lume, toți în grădini zoologice, aceștia fiind ținta braconierilor după Primul Război Mondial. Odată cu amenajarea unei astfel de rezervații în județul Maramureș va crește numărul turiștilor dornici să admire această specie care în prezent, arată autoritățile maramureșene, se află pe cale de dispariție.
C.Ț.