Carla Marchiș de la Clubul de Șah Tinerii Lei Baia Mare, medalie de argint la Campionatele Naționale Școlare „Elisabeta Polihroniade” - în urmă
Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 12 ore în urmă
Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 13 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 13 ore în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 14 ore în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - în urmă
Ecosisteme: Întâlnire, în Maramureș, în cadrul proiectului „Granițe deschise pentru fauna sălbatică în Carpați”. Ce spun reprezentanții WWF
O dezbatere cu privire la situația animalelor sălbatice din zona Carpaților a avut loc, zilele trecute, în Maramureș. Anunțul a fost făcut de reprezentanții WWF România.
„În cadrul proiectului „Granițe deschise pentru fauna sălbatică în Carpați” ne-am întâlnit zilele acestea cu factorii interesați în zona coridorului Cavnic, din județul Maramureș.
Am discutat despre metodologia armonizată de identificare și desemnare a coridoarelor ecologice din zona transfrontalieră Carpatică Ungaria-Slovacia-România-Ucraina și despre un prim model de conectivitate ecologică transfrontalieră în Carpați.
Păstrarea acestor rețele de conectivitate ecologică este obligatorie pentru a avea în continuare populații de carnivore mari sănătoase și viabile de-a lungul lanțului Carpatic, pentru a menţine viabilitatea ecosistemelor şi a serviciilor furnizate de acestea în beneficiul comunităţilor dar şi pentru evitarea sau reducerea conflictelor om – animale sălbatice şi a pagubelor provocate de acestea.
Iar implicarea autorităților și a tuturor factorilor interesați este esențială pentru menținerea și protejarea coridoarelor ecologice”, au arătat reprezentanții WWF România.
C.Ț.