15 ani de la operaționalizarea primelor echipaje SMURD Maramureș; Dr. Raed Arafat a fost prezent la ceremonie - 6 ore în urmă
Suzana și Daciana Vlad vor susține concerte extraordinare de pricesne în 12 orașe ale țării - 8 ore în urmă
Lanțul Munților Igniș, o frumusețe aparte a Maramureșului (VIDEO) - 10 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit azi la Mănăstirea Rohia, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi - 11 ore în urmă
PS Părinte Iustin a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal - 12 ore în urmă
Biblioteca „Petre Dulfu” Baia Mare găzduiește vernisajul „Salonului de iarnă” al membrilor Asociației Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic” - 12 ore în urmă
40 de copilași au participat la concursul de șah Cupa „Luceafarul” - 13 ore în urmă
2024, an bogat în activități pentru Asociația Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare - 14 ore în urmă
Târgul „Nunta de la A la Z” are loc în perioada 14 – 16 februarie - 15 ore în urmă
Ansamblul „Coconii Deseștiului” face înscrieri - 16 ore în urmă
Elevii de la Școala „Nicolae Iorga” Baia Mare, întâlnire cu scriitorul Walter Übelhart
Ieri, 6 iunie, Muzeul Satului din Baia Mare a găzduit ultima activitate din cadrul proiectului județean interdisciplinar Cuvântul – spirit, sunet, culoare, organizată de Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Palatul Copiilor Baia Mare.
Casa Firiza a găzduit activitatea intitulată „întâlnire cu un scriitor”, la care au participat zeci de elevi pasionați de lectură, cadre didactice și managerul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Monica Mare. În cadrul acestei manifestări elevii au avut parte de o întâlnire inedită cu scriitorul Walter Übelhart, care a răspuns tuturor curiozităților venite din partea tinerilor pasionați de carte.
Între timp, la foișorul din incinta muzeului, s-a desfășurat un atelier de creație, în urma căruia au fost organizate două expoziții de fotografie intitulate „Veșnicia s-a născut la sat” și „Lumea satului”, elevii participanți inspirându-se pentru realizarea lucrărilor din peisajul pitoresc al satului tradițional, din experiențele avute în satul bunicilor, dar și din obiceiurile din lumea satului, prezentate de muzeograful Gabriela Filip.
Proiectul educațional a avut ca scop valorificarea cărții, dar și contribuirea la redescoperirea lecturii, atât ca relaxare, dar și ca izvor de cunoaștere și visare fără egal, promovând orientarea pozitivă a elevului spre literatură, pentru ca menirea cărții să fie cu adevărat „o făgăduință, o bucurie, o călătorie prin suflete, gânduri și frumuseți” așa cum afirma scriitorul român Tudor Arghezi.
Activitatea s-a încheiat cu festivitatea de premiere a elevilor care au participat la concursurile de lectură și creație din cadrul proiectului interdisciplinar, informează cei de la Muzeu.
Felicitări tuturor!