CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 2 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 3 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 7 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 8 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 8 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 8 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 8 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 9 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 10 ore în urmă
„Eternul sat românesc” prezentat în Spania printr-o expoziție etnografică; Printre expozanți se numără trei maramureșeni
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj promovează frumusețea satului românesc și bogăția tradițiilor sale printr-o expoziție de excepție, organizată în orașul Alcaniz din comunitatea autonomă Aragón, la finalul lunii martie 2024.
Evenimentul este realizat împreună cu Asociația „Rumanos en el Bajo Aragón” și Primăria Alcaniz și face parte dintr-o manifestare mai amplă, care include susținerea unor ateliere de încondeiat ouă.
Expoziția cuprinde o selecție de fotografii din bogata colecție a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. Lucrările sunt semnate de 24 de talentați și cunoscuți fotografi români și au fost surprinse pe teren, în campaniile de cercetare ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, sau pentru Concursul național „Fotografia-document etnografic”.
Spălatul hainelor la vâltoare, împistritul ouălor, întâlnirea junilor brașoveni sau frumoasele biserici de lemn vechi sunt doar câteva din elementele de cultură tradițională, care vor purta privitorii, membrii comunității românești din zonă și publicul spaniol deopotrivă, într-o frumoasă călătorie în lumea satului din principalele zone etnografice românești.
Printre cei care expun se numără și maramureșeni: Tudorel Ilie (Baia Mare), Mariana Scubli (Sighetu Marmației), Săteanu Felician (Baia Mare).
Expoziția va fi vernisată în 31 martie, la Centrul Joven din Alcaniz. Acțiunea, care face parte din proiectul „Tradiții clujene în țară și peste hotare”, demarat în anul 2020, are ca scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești în diaspora.
Foto arhivă