S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 3 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 5 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 5 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 6 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 17 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 18 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 19 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Eurovision 2022 Selecția Națională: Andrei Petruș, artistul nostru maramureșean, locul 4 la public dar pe 9 la juriu în finala SN! Cine este marele câștigător!
Eurovision 2022 Selecția Națională: Andrei Petruș, artistul nostru maramureșean, locul 4 la public dar pe 9 la juriu în finala SN! Cine este marele câștigător!
WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, de la Torino, Italia, cu piesa „Llamame”, în luna mai, după ce a câștigat finala Selecţiei Naţionale, care a avut loc sâmbătă.
WRS a obţinut 59 de puncte, învingându-i pe Dora Gaitanovici, locul trei, şi Kyrie Mendél, locul doi. Câştigătorul a fost decis de juriul concursului – Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – şi de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea celui acordat de un jurat. 12.599 de telespectatori au votat, sâmbătă seară, la finala Selecţiei Naţionale. Sâmbătă seară, finaliştii Selecţiei Naţionale au apărut, pe rând, pe scenă intrerpretând refrene ale pieselor câştigătoare la Eurovision Song Contest, reorchestrate de producătorul muzical Mihai Pocorschi. Ei au fost însoţiţi de percuţioniştii de la Superchill şi de Trouble Dance Academy.
Maramureșeanul nostru s-a clasat per total pe locul 9 din 10, însă iată și de ce! S-au văzut din nou mari discrepanțe între ce a vrut publicul și ce a vrut juriul. Publicul a avut practic doar sub 17% din rezultatul final, echivalentul celui de-al șaselea jurat. Dacă publicul l-a plasat pe Andrei Petruș și Take Me pe locul al patrulea (807 voturi – 2,59 punctaj), voturile juriului l-au tras foarte mult în spate. Mai exact, Alexandra Ungureanu, Randi și Ozana Barabeancea i-au dat cel mai mic punctaj, 1 punct, în timp ce Adrian Faur i-a dat 3, iar Adrian Romcescu, 5, fiind pe locul 9 la voturile juraților. În total, locul 9 cu punctajul 13,59, cu toate că Andrei Petruș, exact ca Aris și Malere în semifinală, era ascultat și ar fi fost votat de publicul internațional. Dar ce să-i faci? Acesta a fost juriul, cu el am defilat. Felicitări artistului nostru maramureșean! (Vezi în video atașat, de la minutul 14.19, momentul său!). Ca o observație personală, piesa câștigătoare este catchy, are un refren ușor de reținut, dar este puțin cam puerilă ca mesaj, iar artistul care o cântă ar avea nevoie de îmbunătățiri vocale. Dar ca show, imagine și dans ar cam putea fi o alegere bună. Cât despre președintele juriului, Adrian Faur, acesta și-a continuat exercițiul de aroganță în discursul său. Iar cât privește prezentatorii, din nou singura care a înțeles ideea de show a fost Ilinca Băcilă, care a dovedit naturalețe și exhuberanță.
Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993. El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS. A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară. În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică. WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”. În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022, arată hotnews.ro. Jamala, interpreta din Ucraina care a câștigat ediția din 2016 a Eurovision Song Contest, a urcat pe scena ultimului act al Selecției Naționale, în calitate de invitat special. Artista, refugiată din infernul dezlănțuit în patria sa, a interpretat piesa „1944”, care a dus Eurovisionul la Kiev, sâmbătă, în direct la TVR. Ea a făcut un apel de pace și amulțumit României că a fost prima țră care și-a deschis ușile Ucrainei. Line-up-ul evenimentului a cuprins, alături de câștigătoarea ESC 2016, concurenții Eurovision Song Contest din șapte țări: Zdob și Zdub – „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati – „Secret” (Albania), Vladana – „Breathe” (Muntenegru), We Are Domi – „Lights off” (Cehia), Andrea – „Circles” (Macedonia de Nord), Stefan – „Hope” (Estonia) și Intelligent Music Project – „Intention” (Bulgaria) – și finaliștii Selecției Naționale 2022. România va fi în partea a doua a semifinalei a doua, din 12 mai, alături de Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda (partea a doua) și Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta (prima parte).
C.Ț.