PS Timotei Sătmăreanul a binecuvântat cabinetul de Practică Liturgică din cadrul Domeniului de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” a CUNBM - 6 minute în urmă
„Meșteșuguri din bătrâni – atelier de încondeiat ouă” la Muzeul Satului din Baia Mare - 13 minute în urmă
Maramureșenii luptă cu înghețul de primăvară - 23 minute în urmă
Spitalul Municipal Sighetu Marmației își întărește echipa medicală cu noi specialiști - 2 ore în urmă
Coltău devine epicentrul energiei verzi din județ - 2 ore în urmă
Atenționare de călătorie de la MAE - 2 ore în urmă
La rubrica ”Fotografia zilei” de pe Agerpres: Turnul Ștefan, din Baia Mare - 5 ore în urmă
21 de tineri talentați vor participa la Festivalul-concurs de interpretare vocală a cântecului popular „Care om horește mândru” din Dragomirești - 5 ore în urmă
Lecții de pedagogie digitală pentru peste 2000 de dascăli - 5 ore în urmă
S-au împlinit 17 ani de activitate a Casei Muzeu din Rogoz - 5 ore în urmă
Expoziția de grafică „Metamorphosis”, autor Diana Ciubotaru-Viziru, poate fi admirată la Centrul Cultural Pastoral din Sighetu Marmației
La Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației puteți admira mai multe expoziții, printre care și expoziția de grafică „Metamorphosis”.
Aceasta este semnată de Diana Ciubotaru-Viziru, artist plastic (grafician), membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.
„Delicata plutire a liniei negre pe hârtia pur şi simplu albă este o adevărată artă. A privi, aceasta este deja o ştiinţă! Mai mult, este o emoţie!
Diana Ciubotaru-Viziru construiește o pagină serioasă de artă grafică, ca pe vremuri, în alb și negru, cu dantelării ce construiesc imagini alegorice, expresive, intense. Nu îi este frică de desen, dimpotrivă, pune în lucrarea sa tocmai astfel de referințe temeinice, din spațiul nostru de frumusețe și destin și program. Desenele ei au rotunjimea unei ilustrații de pe o pagină de poezie și vorba răspicată a unui afiș, a unui mesaj grafic intens, care se asumă dintr-o clipită. Fiecare dintre construcțiile sale grafice este o poveste în sine, una modernă tocmai prin abordarea din vremurile de sinceritate ale tiparului care vorbea în fiecare linie și fiecare literă. Și plutea pe vise tinere, de descoperire și speranță.
Este o regăsire în liniște, pace și înțelepciune în lucrarea Dianei, este frumosul unei arte care propune trăire și sentiment. Vorbele sunt implicite, lumina de pe chipul privitorului este reală”, precizează Dr. Marius Tița, critic de artă.
Intrarea este gratuită! Orar de vizitare: luni-vineri, 08:00-16:00.