Anul 2024 a fost cu multe proiecte, evenimente, expoziții și programe educaționale la Muzeul Maramureșan din Sighet - 22 minute în urmă
Gările din Maramureș, incluse într-un contract de curățenie pe patru ani - 2 ore în urmă
Klaus Iohannis: „Pentru a scuti România de această criză, demisionez din funcția de președinte al României” - 2 ore în urmă
Trageri de instrucție în data de 12 februarie; Vezi unde - 4 ore în urmă
Un tablou de mare valoare a fost transportat în siguranță cu ajutorul jandarmilor maramureșeni - 5 ore în urmă
Se organizează Șezătoare la Muzeul Satului din Baia Mare - 5 ore în urmă
La mulți ani, salvatori ai munților! - 5 ore în urmă
Festivalul-concurs de muzică ușoară și populară „Starurile Viitorului” a reunit tineri talentați din întreaga țară - 7 ore în urmă
Sfântul Haralambie – de la sacralitate la tradiție în satul chiorean - 7 ore în urmă
FrieslandCampina își pregătește retragerea din România - 7 ore în urmă
Fenomen rar în România: Mai multe păsări flamingo au putut fi văzute pe lacurile din Dobrogea
Fenomen extrem de rar în România. Mai multe păsări flamingo au putut fi văzute pe lacurile din Dobrogea. Specia, care trăiește, de obicei, în țări precum Grecia, Turcia sau Muntenegru, a fost observată și fotografiată recent și în Dobrogea, de un fotograf român, iar imaginile sunt absolut spectaculoase, conform stiri.tvr.ro.
Păsările flamingo au putut fi fost văzute doar de câteva ori de-a lungul anilor, pe Lacurile Tuzla și Nuntași din Dobrogea.
O teorie pentru apariția delicatelor păsări roz în țara noastră este schimbarea curenților de care se folosesc păsările pentru migrație, secarea lacurilor din nordul Africii sau sudul Turciei și stresul produs de anumite activități umane.
„Păsările Flamingo sunt o apariție extrem de rară pentru România, notează Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US.
Deși specialiștii spun că păsările flamingo se opresc doar pentru câteva zile în țara noastră și pleacă apoi mai departe, iată că acestea sunt încă prezente în Dobrogea, pe lacurile Tuzla și Nuntași.
Vă reamintim faptul că în noiembrie 2020, colegii de la Apele Romane Dobrogea-Litoral au readus la viață lacul Nuntași prin irigarea a peste 850 de hectare” – informează Apele Române.
Foto: Mircea Bezergheanu / Proiect Dobrogea