S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 2 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 4 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 16 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 16 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Festival în Sighetu Marmației: Ediție nouă în 7-8 august a Galei Folk “Floare de Colț”. Înscrierile pentru preselecție se fac în intervalul 15 iunie – 15 iulie
Vești extraordinare pentru iubitorii de muzică folk. Municipiul Sighetu Marmației va găzdui în perioada 7 – 8 august 2021, a IX-a ediție a Galei Folk Floare de Colț, care de anul acesta devine Festival Concurs Național, informează organizatorii.
Proiectul în sine își propune promovarea muzicii folk și a tinerelor talente, într-o comunitate în care s-au născut și s-au format cantautori precum Ducu Bertzi sau Ștefan Hrușcă, numele lor fiind emblematice în peisajul muzicii folk românești. Municipiul Sighetu Marmației merită să fie așezat astfel, pe harta orașelor importante care organizează festivaluri de folk, alături de: București, Ploiești, Brăila, Sibiu, Cluj Napoca sau Bistrița.
Festivalul Floare de Colț se adresează tuturor iubitorilor acestui gen de muzică ce au calități componistice și interpretative deosebite și care doresc să se afirme ca soliști interpreți sau în grupuri organizate de muzică folk. Printre condițiile care trebuie îndeplinite este vârsta minimă de 14 ani și prezentarea a două cântece, una dintre ele fiind compoziție proprie. Înscrierile pentru preselecție se fac prin transmiterea prin e-mail la Centrul Cultural Sighetu Marmației în perioada 15.06.2021 – 15.07.2021 a fișei de înscriere și a celor două piese, conform regulamentului de participare.
În urma preselecției vor rămâne în concurs un maxim de 12 concurenți stabiliți de Juriul Festivalului, format din personalități ale muzicii de gen, personalități culturale și de radio. Lista candidaților admiși va fi afișată public atât pe site-ul Primăriei Sighetu Marmației, cât și pe pagina Centrului Cultural Sighetu Marmației. O condiție esențială pentru înscrierea la concurs este ca fiecare participant și însoțitorii acestuia să facă dovada faptului că se află într-una din următoarele situații: dovada vaccinării complete, rezultatul testului RT-PCR făcut cu 72 de ore înainte sau dovada trecerii prin boala COVID- 19, mai arată autoritățile din municipiul de pe Tisa.
Gala și festivitatea de premiere vor avea loc în cea de-a doua seară, pe 8 august, în cadrul cărora vor fi acordate premii în bani pentru locurile I, II și III, pentru cea mai bună creație și pentru virtuozitate instrumentală, iar premiul de popularitate va fi oferit de Asociația interculturală Ducu Bertzi și va consta într-o valiză, acesta fiind și premiul obținut de îndrăgitul interpret sighetean la debutul său, în anul 1973. Toate detaliile cu privire la organizare, condiții de participare, regulament, precum și fișa de înscriere, le regăsiți pe site-ul Primăriei Sighetu Marmației și pe pagina Centrului Cultural Sighetu Marmației, conform organizatorilor.
C.Ț.