Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 23 minute în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 43 minute în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 1 oră în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 2 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 15 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 17 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 17 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 18 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - 19 ore în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - 19 ore în urmă
Formațiuni de gheață pe râurile din Maramureș
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a făcut publică prognoza de specialitate pentru luna februarie 2024.
Astfel, în arealul Someș-Tisa regimul hidrologic se va situa la valori peste mediile multianuale lunare, conform prognozei hidrologice emise de către specialiștii INHGA.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, curgeri de năboi şi sloiuri, blocaje de gheţuri) vor avea extinderi şi intensităţi variabile, mai ales pe râurile din zona de munte.
În funcţie de evoluţia temperaturilor şi a precipitaţiilor, formaţiunile de gheaţă vor putea produce, prin evoluţia lor, blocaje de gheţuri pe unele sectoare de râu, care pot determina variaţii de niveluri, îndeosebi pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza şi Someş.
Ca precizare, aceste prognoze de lungă durată se vor actualiza prin prognozele de scurtă durată, care vor fi precedate, în situațiile în care se estimează posibilitatea depășirii cotelor de atenție sau apărare, de avertizări de specialitate emise în funcție de situația hidrologică și a evoluției factorilor meteorologice din momentul respectiv.
C.Ț.