Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 8 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 8 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 18 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 zi în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 zi în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 zi în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 1 zi în urmă
Fotograful maramureșean Gabriel Motica, premiul II la Concursul Național de Fotografie „Fotogeografica 2024”
Marți, 15 octombrie, începând cu ora 18:30, Biblioteca Națională a României a găzduit vernisajul Salonului Național de Fotografie „Fotogeografica 2024”.
Cu acest prilej a fost prezentat şi catalogul Fotogeografica 2024, care conține fotografiile premiate pe cele trei secţiuni ale concursului – patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, la categoriile elevi/studenți și open – şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului.
Salonul este deschis pentru vizitare până în 14 noiembrie şi reuneşte o selecție dintr-un număr de peste 2000 de fotografii înscrise de cei 317 participanţi din toată ţara.
Printre cei care au expus în cadrul acestui eveniment se numără și fotograful maramureșean Gabriel Motica. Acesta a obținut chiar premiul II la secțiunea patrimoniu cultural open, cu fotografia “ Un secol și un an”.
Fotogeografica este una dintre cele mai longevive și populare manifestări culturale din România, prin care se promovează valorile patrimoniului natural și cultural. În decursul timpului s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o ”mișcare-fenomen”.
Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au realizat expoziții personale de mare succes. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn.
Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă. Manifestarea a devenit o tradiție culturală în România și un brand consacrat, precizează organizatorii.
Sursa foto – Facebook Gabriel Motica
Citește și
Fotograful Gabriel Motica expune în Italia fotografii din Maramureș