Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 60 minute în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 5 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 5 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 19 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 19 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 1 zi în urmă
Frumusețile de la noi: În nordul Maramureșului avem obiectiv turistic unic în țara noastră! Despre Cascada Șipot în Săpânța, categoric o minunăție!
Frumusețile de la noi: În nordul Maramureșului avem obiectiv turistic unic în țara noastră! Despre Cascada Șipot în Săpânța, categoric o minunăție!
Este greu să spui foarte multe despre un obiectiv tutistic mai puțin știut în România! În acest caz, vorbim despre Cascada Șipot de pe raza unității administrativ-teritoriale Săpânța.
Cascada Șipot se află la ieșirea din localitatea Săpânța, județul Maramureș, pe drumul către Negrești – Oaș. Pe valea Nadoșa există mai multe căderi de apă, Cascada Șipot fiind cea mai mare dintre ele, aceasta revărsându-se peste o stâncărie cu o înălțime de aproximativ 7 – 8 metri, explică specialiștii.
Traseul turistic are un grad redus de dificultate, putând fi practicat atât pe jos cât și cu autovehicule de teren. Acesta se desfășoară printr-o pădure de foioase care oferă turiștilor inedite spectacole de culori, indiferent de anotimp. Zona de drumeție este una foarte cunoscută de amatorii de borcut, datorită izvoarelor sale feruginoase bogate în minerale naturale, anunță specialiștii în turism.
Cascada în sine are un debit destul de mare mai ales primăvara, zona lărgită circular-ovalară, conform experienceturism.ro, respectic o uriașă marmită de sub cascadă, formată prin eroziunea produsă de căderea apei. Un atuu important al acestei cascade este accesul foarte facil la ea, inclusiv cu o mașină de teren, existând loc de parcare imediat în amonte de cascadă, de unde se poate coborî deasupra ei. O altă potecă abruptă coboară în aval de cascadă, la firul apei. Atenție când e umed locul, arată susrsa citată.
C.Ț.
Foto iunie 2022 – Sorin Hotea
Foto – arhivă