Editorialul de miercuri: Remember printre scriitori - 2 ore în urmă
Băiuțeni pe Himalaya – cultul pentru munte - 3 ore în urmă
Școala profesională Fărcașa a fost dotată cu echipamente moderne și mobilier nou - 3 ore în urmă
Echipamente moderne pentru secția de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare - 4 ore în urmă
Gică Hagi – Legenda eternă a fotbalului românesc împlinește 60 de ani - 4 ore în urmă
Muzeul de Mineralogie Baia Mare vă invită să participați la lansarea oficială a expoziției interactive „Muzeul virtual” - 5 ore în urmă
5 Februarie – Maramureșul onorează ,,Asociațiunea pentru Cultura Românilor” - 5 ore în urmă
Ianuarie a fost o lună „de foc” pentru Salvamont Maramureș; Viața a 140 de persoane a fost salvată prin curajul lor - 5 ore în urmă
Sprijin financiar pentru agricultori - 5 ore în urmă
Simona Halep își încheie cariera legendară - 5 ore în urmă
Frumusețile Maramureșului: Creasta Cocoșului și natura dezlănțuită. Imagini fabuloase surprinse din frontul atmosferic care a adus ninsoare (VIDEO ȘI FOTO)
În timpul sezonului cald, Creasta Cocoșului este una dintre cele mai atractive zone țintite de iubitorii de natură. Cu adevărat priveliștea este una încântătoare și oferă turistului clipe de veritabilă liniște. Pe timpul iernii, numai cei mai temerari se aventurează. S-a întâmplat cu un grup de maramureșeni, care au fost martori ai unui adevărat spectacol al naturii.
Creasta Cocoșului este o arie protejată de interes național situată în județul Maramureș, pe teritoriul administrativ al comunei Desești.
Aria naturală se află în partea central-nordică a județului Maramureș și cea nord-vestică a Munților Gutâi (o grupă muntoasă a Carpaților Maramureșului și Bucovinei, ce aparțin de lanțul muntos al Carpaților Orientali) pe teritoriul sud-estic al satului Mara, la circa 30 km nord, față de orașele Baia Mare și Baia Sprie.
Această rezervație este situată la o altitudine medie de 1200 m, punctul cel mai înalt al Crestei are 1450 m, fiind considerat vârful propriu zis. Este caracterizată printr-o grupare de stânci ascuțite cu o formă crenelată întinzându-se pe o lungime de 200 de m pe direcția NV – SE. Denumirea este dată de localnici datorită aseamănării crestei privite dintr-un anumit unghi cu o creastă de cocoș. La baza Crestei se află o zonă cu aspect de podiș, denumită Poiana Boului. Creasta Cocoșului este o zonă naturală cu o gamă diversificată de floră și faună, exprimată atât la nivel de specii cât și la nivel de ecosisteme terestre.
Nu este de mirare, așadar, de ce este atât de căutată de turiștii din județ, din țară sau străinătate. La început de sezon rece, mai mulți iubitori de natură, în frunte cu băimăreanul Sorin Toth, echipați corespunzător drumețiilor pe munte au avut parte de un veritabil spectacol al naturii.
Aceștia au urcat pe Creasta Cocoșului chiar înainte ca frontul atmosferic de vreme capricioasă să aducă ninsoare în acest colț de Maramureș, fiind surprinși de ninsoare și vânt la înălțime.
Ba mai mult decât atât, au surprins și un fenomen meteorologic spectaculos și rar, numit Gloria, despre care am scris zilele trecute (vezi link-ul la finalul materialului)! Imaginile sunt grăitoare, senzaționale, motiv pentru care DirectMM.ro vi le împărtășește!
Vezi video AICI!
C.Ț.
Video / Foto – Sorin Toth
Citește și