152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 5 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 6 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Frumusețile Maramureșului: Puntea de la Aspra din Cheile Lăpușului va fi redată circuitului turistic. Vor fi montate noi panouri de lemn curând (VIDEO ȘI FOTO)
Unul dintre obiectivele turistice din Cheile Lăpușului este, fără îndoială, puntea de la Aspra. Traversarea podului pe cabluri oferă senzații inedite turistului. Problema este că, momentan, puntea nu este sigură, ea necesitând reparații capitale.
Anunțul a fost făcut de reprezentanții Asociației Profesionale Geommed, care este custodele ariei naturale protejate Cheile Lăpușului. Aceștia au făcut și un apel iubitorilor de natură să întindă o mână de ajutor pentru ultima parte a lucrărilor de reabilitare.
„Puntea de la Aspra, peste Râul Lăpuș, are nevoie urgentă de o reparație. Obiectivul cu o lungime de aproape 100 de metri este o atracție pentru turiști, pentru senzațiile pe care ți le oferă la trecerea sa. Din cauza nesiguranței pe care o reprezintă, recomandăm ca puntea să nu fie folosită. Ne dorim ca podul acesta pe cabluri, cu traverse de lemn, să reintre cât mai repede în circuit. Ca reprezentanți ai Asociației GeoMMed, cea care a elaborat studiul de management pentru Cheile Lăpușului, am început demersurile pentru reabilitarea punții.
Ne bucurăm că am găsit deschidere și implicare la primarul din Vima Mică, Liviu Balint ,care este dispus să ofere sprijin acestei inițiative a noastre. Dacă lucrurile evoluează conform graficului, la sfărșitul lunii mai panourile de lemn vor fi gata asamblate. Căutăm soluții pentru a le putea transporta până la baza punții. Relieful zonei face sarcina foarte dificilă. Am fi bucuroși dacă pentru partea finală a proiectului am găsi disponibilitate la cei din zonă sau la iubitori ai Cheilor să se implice voluntar. Vom promova din timp zilele în care vor fi montate traversele pentru ca aceia care doresc să dea o mână de ajutor să poată să-și anunțe din timp prezența”, au explicat reprezentanții Asociației Profesionale Geommed. Vezi Video AICI!
C.Ț.
Foto deschidere – Viorel Coroian