Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 7 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 8 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 8 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 10 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - 10 ore în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - 11 ore în urmă
Apel umanitar: O familie din Săcălășeni are nevoie de sprijin după ce locuința i-a fost grav afectată de un incendiu - 15 ore în urmă
Echipa de robotică a liceului „George Barițiu” Baia Mare, pe podium la prima etapă din cadrul competiției First Tech Challenge Romania - 18 ore în urmă
Opt ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Iustin ca Episcop al Maramureșului și Sătmarului - 18 ore în urmă
La Sighetu Marmației debutează Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - 19 ore în urmă
Gemenele Daciana și Suzana Vlad, mândria cântecului popular maramureșean
În marea familie a muzicii populare găsim o multitudine de artiști care ne încântă auzul și privirea, ori de câte ori îi ascultăm.
Fiecare interpret, își prezintă prin versuri și cântece locurile nașterii și tradițiile păstrate din generație în generație.
Maramureșenii se mândresc cu două surori gemene, două flori ale cântecului popular, care au umplut inimile publicului de iubire și apreciere.
Daciana și Suzana Vlad s-au născut la 8 mai 1991, în Săliștea de Sus, judetul Maramureș.
Împreună au mers la școală și tot împreună au ales să facă cunoscut cântecul popular maramureșean prin toate colțurile țării și lumii.
Educația, valorile cu care au plecat de acasă și dragostea pentru folclor, le-a ținut mereu aproape una de alta.
Au colaborat cu ansambluri folclorice din țară.
Tinerele se mândresc cu regiunea istorică în care s-au născut și au crescut. Si-au lăudat locul nașterii, de câte ori au avut ocazia, evidențiind biserica, care a rămas și va rămâne sufletul satului și portul popular. Această îmbrăcăminte țesută manual este purtată cu mândrie și sfințenie, în zilele de sărbători, pe străzile satului și în lăcașurile sfinte.
Modul lor de interpretare a cucerit inimile oamenilor din toată țara.
Înclinația lor artistică a venit de la o vârstă fragedă, de la 7 ani. Atunci li s-a scris destinul. În anul 1997, pe scena din satul natal au deschis sufletele maramureșenilor prezenți. De atunci au împărțit an după an, aceeași scenă.
Prin autenticitate, talent și curățenie sufletească au reușit să- și mențină valoarea și să ocupe un loc de cinste în folclorul românesc.
Ele afirmă:
” Credem în trei lucruri: autentic, simplu și firesc”!
Succes pe mai departe, tot mai departe!
Lăcrimioara ZOTA