Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” a susținut mai multe spectacole în Iordania - 39 minute în urmă
PTF Sighetu Marmației: Se caută soluții pentru gestionarea migrației și prevenirea tragediilor - 3 ore în urmă
Perechea David Soponar – Izabella Bartha a strălucit la competiția internațională Austrian Pyramid Cup 2025 - 4 ore în urmă
Pârtia Șuior va găzdui a II-a ediție a competiției internaționale de schi alpin FIS Children Trophy 2025 - 5 ore în urmă
Marian Ilea, cronicarul prin excelență al Mittelstadtului, a lansat cartea „Vremuri îmbârligate” - 5 ore în urmă
Accident tragic pe pârtia de schi din Borșa - 6 ore în urmă
Fermierii din Baia Sprie informați despre cererile de plată pentru 2025 - 6 ore în urmă
Lumea teatrului românesc pierde un mare artist - 6 ore în urmă
Comuna Asuaju de Sus continuă programul de măsurători cadastrale gratuite în zona Lupiste - 8 ore în urmă
Ghinghis Han prinde viață la Muzeul de Istorie din Baia Mare - 8 ore în urmă
Generalul de brigadă Ilie I. Godja a primit post mortem Ordinul „Justinian Arhiepiscopul”
Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat miercuri, 26 aprilie, slujba de prohodire pentru generalul de brigadă Ilie I. Godja, care a trecut la cele veșnice la vârsta de 75 de ani.
Cu această ocazie, la momentul consacrat, PS Iustin i-a conferit post mortem Ordinul „Justinian Arhiepiscopul”, care a fost înmânat familiei sale.
Alături de Preasfinția Sa au slujit preacucernicul părinte militar Gavril Băban, slujitor la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință” din incinta UM 01354 și părintele Daniel Achim, care a slujit în cadrul Jandarmeriei Maramureș.
Au mai fost prezenți Arhid. Lucian Butnar, secretar eparhial, Ipod. Vasile Pop iar răspunsurile liturgice au fost date de membrii Grupului vocal „Anghelos”.
Ceremonialul și onorurile militare au fost organizate de către militarii activi din Batalionul 813 Infanterie Maramureș sub comanda locotenent-colonelului Marcel Dreghici și de către camarazii în rezervă și în retragere din garnizoana Baia Mare.
Scurtă biografie
Ilie I. Godja s-a născut la data de 30 mai 1948 în satul Văleni, comuna Călinești județul Maramureș. A urmat cursurile Școlii generale din satul Văleni pe care le absolvă în anul 1962. Frecventează apoi cursurile Liceului teoretic din Sighetu Marmației, obținând diploma de bacalaureat în anul 1966, după care e încorporat a Regimentul 9 Artilerie din Turnu Severin, unde se instruiește ca cercetaș-observator de artilerie.
După susținerea examenului de admitere, urmează cursurile Academiei Militare Generale, Facultatea de arme, Secția artilerie pe care o absolvă în anul 1982, fiind numit în funcția de locțiitor al comandantului și șef al artileriei la Batalionul 27 Vânători de Munte.
În anul 1990 este avansat în gradul de locotenent colonel și este mutat la Regimentul 612 Artilerie Antitanc Baia Mare, iar din luna iunie a aceluiași an este numit comandant al acestei structuri și comandant al garnizoanei Baia Mare. Urmează în anul 1993 Cursul postacademic de comandanți de brigăzi din cadrul Academiei de Înalte Studi Militare, iar din 1994 când este înaintat în gradul de colonel, este numit comandant al Brigăzii 612 Artilerie Antitanc „Maramureș”, funcție pe care o îndeplinește până în anul 2001. Prin Decretul prezidențial nr. 1050/06.12.2001 este înaintat în gradul de general de brigadă, iar la 31 decembrie același an, este trecut în rezervă, la cerere, cu drept de pensie de serviciu.
După trecerea în rezervă a activat în cadrul Filialei județene Maramureș a Asociației Nationale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, inițiind activități pe linia cunoașterii legislației și a istoriei armatei române, precum și în cadrul Fililei judetene Maramureș a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, a cărei prim vicepreședinte a fost între anii 2004-2015.
Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!