Toate pârtiile și instalațiile sunt deschide la SuperSki Cavnic - 6 minute în urmă
Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare și-a sărbatorit patronul spiritual - 23 minute în urmă
Spectacol de teatru pentru copii, părinți și bunici la SHURA Bistro Caffe Baia Mare - 56 minute în urmă
De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 15 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 15 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 16 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 16 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - în urmă
Greenys – Bistro, localul dărniciei și al faptelor bune
În incinta localului Greenys din centrul vechi al orașului Baia Mare s-a desfășurat, în data de 13 august, un schimb gratuit de haine și obiecte aduse de clienții care nu le mai folosesc, dar nici nu doresc să le arunce.
Această acțiune a fost organizată de Asociația „Suflete Verzi”, mai exact de Bistro Social Greenys, în vederea conștientizării faptului că resursele pământului sunt limitate, motiv pentru care acțiunea are ca scop principal sustenabilitatea. Persoanele care aduc aici lucruri în stare bună de care nu mai au nevoie, au posibilitatea de a lua, în schimbul lor, alte lucruri pe care și le doresc, aduse de ceilalți în acest scop. Evenimentul a devenit mai cunoscut în rândul locuitorilor și chiar a ajuns să fie foarte îndrăgit de aceștia datorită postărilor de pe rețelele de socializare care i-au motivat să participe, într-un număr considerabil, la această acțiune.
Articolele cel mai des întâlnite la acest târg sunt cele vestimentare, mai ales hainele pentru femei și copii, dar se mai găsesc și accesorii, bijuterii, produse cosmetice și chiar cărți precum manuale școlare, culegeri sau romane. Produsele care rămân în urma schimbului de haine și obiecte sunt donate familiilor aflate în situații delicate.
Asociația este, la bază, o structură de economie socială de inserție, misiunea ei fiind una caritabilă. Profitul localului se reinvestește, de fiecare dată, pentru a ajuta oamenii care au nevoie și pentru a hrăni persoanele aflate în comunități vulnerabile. Membrii asociației realizează acte de caritate în colaborare cu alte organizații, oferind alimente familiilor cu o situație materială precară, iar prin această inițiativă a târgului de haine și obiecte care are loc lunar, ei au posibilitatea de a dona articole vestimentare și alte lucruri utile acestor familii.
Larisa VIRAGH