Share
Handbal Feminin Liga Florilor: Minaur Baia Mare a câștigat cu Buzău pe teren propriu! Prestație bună la meciul de gală de acasă în penultima etapă!

Handbal Feminin Liga Florilor: Minaur Baia Mare a câștigat cu Buzău pe teren propriu! Prestație bună la meciul de gală de acasă în penultima etapă!

Handbal Feminin Liga Florilor: Minaur Baia Mare a câștigat cu Buzău pe teren propriu! Prestație bună la meciul de gală de acasă în penultima etapă!

Sezonul este gata aproape! Se trage linie și se va vedea ce s-a făcut bine și unde s-a greșit. Cert este că CS Minaur Baia Mare și-a consolidat prezența în primele șase din clasament, loc pe care cel mai probabil îl va și ocupa la finalul ultimei etape, cu toate că adversara directă pentru locul al cincilea, Gloria Buzău, a plecat acum învinsă din Baia Mare. Dar Baia Mare are de jucat cu CSM București, care își va dori victoria și o șansă la titlu, în timp ce Gloria Buzău va întâlni penultima clasată, CSU Știința București. Una peste alta, acest meci, din etapa a 25-a a fost ultima partidă în fața propriilor suporteri pentru CS Minaur Baia Mare. Speranța este că sezonul viitorul va fi mai bun. Iată cronica meciului și datele statistice, așa cum le arată csminaur.ro!

Joi după-amiază, Buzăul a venit în Baia Mare pentru a ține cu dinții de locul 4 pe care se afla înaintea meciului, un loc patru care depindea însă de rezultatele echipei Măgura Cisnădie. Și așa era însă destul de greu, pentru că Cisnădie stăteam mai bine decât Buzău la meciurile directe (goluri mai multe marcate în deplasare). Minaur știa că o victorie o ține sigur pe locul 6, ba chiar îi dă o umbră de speranță că ar prinde locul 5 (deși, nu vedem cum ar putea pierde Buzău în ultima etapă cu Știința și noi să batem la CSMB, care lupytă la titlu). Până la urmă, n-a contat cine cu cine și de ce, pentru că am avut un meci deschis, frumos, cu multe goluri, fără ciocniri contondente, un meci între două echipe care au reprezentat țara noastră în cupele europene. Prima repriză a început bine pentru Minaur, care a preluat conducerea încă din start și a avut 2-3 goluri: 7-5 (10). Oaspetele s-au apărat mai bine, au profitat că Harabagiu a fost în zi de șut, suporterii s-au enervat când celălalt Harabagiu din teren n-a fost în zi de fluier și s-a făcut 7-8 (13). Până la pauză s-a “cap la cap” și la cabine s-a intrat cu 16-16. Băimăren cele încep excelent și partea a doua și fac 22-18 (36). Ținem o vreme de scor, apoi buzoiencele se apropie la un gol, dar Amra Pandzic este fenomenală pe final și își ajută coechipierele să obține cele trei puncte și să se bucure la final alături de suporteri.

CS Minaur Baia Mare – SCM Gloria Buzău 35-31 (16-16)
Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 600 spectatori
Arbitri: Marius Ghiorghișor (București) – Robert Harabagiu (Moreni). Observator: Valentin Călina (Pitești)
Aruncări de la 7m: 1-4 (transformate: 1-3; a ratat Czeczi). Minute de eliminare: 2-4
Minaur: Cristina Enache (o intervențuie), Amra Pandzic (16 intervenții, a apărat și un 7m) – Asuka Fujita 9, Yaroslava Burlachenko 7, Cristina Laslo 6, Jelena Lavko 6 (unul din 7m), Ana Maria Tănasie 3, Angela Cioca 2, Alexandra Severin 1, Raluca Petruș 1, Karoline Helena de Souza, Eva Kerekes, Aleksandra Zych, Andreea Țîrle, Andreea Popa, Anca Polocoșer. Antrenori: Raul Fotonea și Daniel Apostu
Gloria Buzău: Marta Batinovic (6 intervenții), Ljubica Nenezic (o intervenție), Ana Maria Mîrcă Olariu – Bianca Harabagiu 11 (3 din 7m), Marija Petrovic 5, Alina Ilie 5, Alina Czeczi 5, Ana Maria Simion 2, Diana Munteanu 1, Marija Shteriova 1, Andra Moroianu 1, Mădălina Zamfirescu, Claudia Condurache, Ana Maria Samson. Antrenori: Adrian Chiruț, Romeo Ilie și Alina Iordache
Declarații după meci
Raul Fotonea: “Sunt convins că puteam și mai sus cu puțină atenție. În acest retur de campionat am jucat 12 meciuri și am pierdut doar trei. Din păcate l-am pierdut pe cel cu Bistrița, pe teren propriu, meci care zic eu că a fost decisiv pentru noi. N-a fost atunci cea mai bună zi a noastră, veneam și după o perioadă în care am fost foarte foarte aglomerați, au fost și probleme de sănătate. Îmi pare rău că n-am putut mai mult anul acesta, în special pentru pretențioșii suporteri băimăreni, dar știu că nu a fost nici cel mai rău an. Pe plan european am fost la un pas să luăm medalia de bronz. Meciul de azi a fost unul frumos. Fetele știau dinainte că lucrurile se pot schimba cu greu în clasament, însă au dat dovadă de caracter, cum mi-au demonstrat pe parcursul acestui sezon. Vreau să le felicit și să le mulțumesc, să le spun că mă bucur pentru ocazia de a lucra cu ele. Suntem profesioniști și sperăm să ni se acorde răbdarea și timpul necesar pentru sezonul care vine. Eu sunt convins că și echipa de anul viitor va putea fi competitivă. Cei care cred însă că echipa va juca foarte bine din august se înșeală puțin, pentru că e nevoie de timp pentru a construi un model de joc, e nevoie de timp pentru relații de joc. Îmi pare rău de absolut fiecare jucătoare care pleacă de la echipă, pentru că sunt fete muncitoare și valoroase. Încă o dată, le mulțumesc!”
Yaroslava Burlachenko: “Eu am avut speranțe cât s-a putut avea speranțe să prindem locul trei, am încercat să facem tot ce se poate, să scoatem maximum din ceea ce am avut. Iar acum vedem care a fost acel maximum. Nu pot spune că sunt mulțumită, dar nu sunt nici foarte tristă. Am jucat bine cu Buzău, dar eu am zis de la început că pentru mine nu există altceva decât prezentul. Iar azi am jucat pentru Baia Mare, pentru Minaur. Nu contează câte suferințe au fost în acest sezon, am încercat să dăm tot și într-un fel suntem fericite că totuși am reușit câte ceva.”

Etapa 25
CSU Știința București – CSM Deva: 23-21
Rapid București – SCM Craiova: 36-26
Gloria Bistrița – SCM Râmnicu Vâlcea: 35-33
CS Minaur Baia Mare – SCM Gloria Buzău: 35-31
HC Zalău – CSM București: 24-26
Dacia Mioveni – Măgură Cisnădie: 21-25
CSM Slatina – HC Dunărea Brăila: 20-22
Clasament
1.Rapid București – 66p (762-651) – 25
2.CSM București – 65p (736-573) – 25
3.SCM Rm. Vâlcea – 55p (748-669) – 25
4.Măgura Cisnădie – 49p (666-641) – 25
5.Gloria Buzău – 46p (676-637) – 25
6.Minaur Baia Mare – 45p (731-692) – 25
7.Gloria Bistrița – 38p (671-628) – 25
8.Dunărea Brăila – 38p (654-639) – 25
9.HC Zalău – 37p (577-581) – 25
10.SCM Craiova – 30p (642-658) – 25
11.CSM Slatina – 22p (621-674) – 25
12.Dacia Mioveni – 18p (562-633) – 25
13.Știința București – 6p (583-747) – 25
14.CSM Deva – 3p (504-710) – 25
Etapa 26 (duminică, 29 mai, ora 15.30)
CSM Craiova – CSM Slatina. Arbitri: Daniel Basso – Florin Tofan (Galați). Observator: M. Mărgărit (Ploiești)
HC Dunărea Brăila – Dacia Mioveni. Arbitri: Mihai Ciutacu (București) – Alin Stamatoiu (Râmnicu Vâlcea). Observator: G. Dumitrache (Buzău)
Măgura Cisnădie – HC Zalău. Arbitri: Ioan Barbu – Gabriel Badiu (Cluj-Napoca). Observator: A. Barbu (București)
CSM București – CS Minaur Baia Mare (TVR 2). Arbitri: Mihai Pîrvu (București) – Mihai Potîrniche (Buzău). Observator: Valter Dăncescu (București)
SCM Gloria Buzău – CSU Știința București. Arbitri: Marius Murariu -Marius Tăbăcariu (Piatra Neamț). Observatori: G. Antonescu (Pitești)
CSM Deva – Gloria Bistrița. Arbitri: Ionuț Ghiță – Sergiu Topliceanu (Constanța). Observator: N. Popa (Pitești)
SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid București (TVR 1). Arbitri: Adrian Manafu (București) – Daniel Pavel (Buzău). Observator: A. Stoia (București)

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu