181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 5 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 6 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 10 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 10 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 1 zi în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 1 zi în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
În Baia Mare se va construi Spitalul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”
În Baia Mare, în vecinătatea Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” se dorește construirea unui spital.
Este vorba despre Spitalul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”. Acesta va avea o capacitate de 140 de paturi.
Momentan, proiectul se află în faza finală pentru a putea beneficia de finanțare prin CNI (Compania Națională de Investiții) sau SSC (Secretariatul de Stat pentru Culte).
„Un proiect important, care merită reţinut, şi care este în fază finală de a putea să fie pus în aplicare este unul de o importanţă vitală, şi anume Spitalul de îngrijiri paleative „Sfântul Nectarie”, din vecinătatea Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”. Corpul clădirii există.
Am făcut toate demersurile şi toate documentele, şi proiectarea şi dosarul este integral complet şi poate să intre în orice moment în finanţare. Am vorbit cu cei care pot să ajute, cu responsabili ai Guvernului, ai Secretariatului de Stat pentru Culte, ca să vedem în ce formă, fie prin CNI, fie prin Secretariatului de Stat pentru Culte, să intre acest spital în finanţare, care, în final, va avea 140 de paturi. Deci, este un spital de mărime medie. Nu este o realizare a Episcopiei doar, ci este a Bisericii Ortodoxe Române.
Este o mare bucurie să putem să facem acest lucru şi o necesitate, pentru că Biserica, iată, a ieşit din spaţiul de cult, dintre zidurile bisericii, unde au închis-o sau au limitat-o comuniştii, a ieşit în societate şi îşi face datoria. Mereu este interpelată Biserica şi i se cere atât de mult Bisericii, şi face, numai că nu poate să facă atât de multă publicitate, pentru că are şi discreţia Evangheliei. Că a zis Mântuitorul „să nu ştie stânga ce face dreapta”, însă toate acestea sunt o lucrare pentru Dumnezeu, pentru Biserica lui Hristos din România şi pentru poporul lui Dumnezeu cel drept credincios şi nevoile lui”, a declarat PS Iustin în cadrul ședinței anuale de lucru a Adunării Eparhiale. Aceasta a avut loc sâmbătă, 27 ianuarie.
L.C.H.
Foto: Arhid. Vasile Pop