Două gimnaste valoroase ale României au fost admise la universități din SUA - 1 minut în urmă
Cum poți obține o reducere de 10% pentru plata impozitelor - 46 minute în urmă
Invitație la mișcare, cu Rica Clopoțica și Asociația „Energia Mișcării” - 1 oră în urmă
Carla Marchiș de la Clubul de Șah Tinerii Lei Baia Mare, medalie de argint la Campionatele Naționale Școlare „Elisabeta Polihroniade” - 2 ore în urmă
Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 14 ore în urmă
Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 14 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 15 ore în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 15 ore în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - în urmă
Implicarea activă a voluntarilor maltezi din Maramureș: Doritori instruiți, în cadrul unui atelier special, la Festivalul „Aproape”, din Baia Mare!
Implicarea activă a voluntarilor maltezi din Maramureș: Doritori instruiți, în cadrul unui atelier special, la Festivalul „Aproape”, din Baia Mare!
Voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez in România, sucursala Baia Mare au fost miercuri, 10 mai, în mijlocul copiilor, adolescenților și adulților prezenți la primul ”Workshop de Prim Ajutor” organizat în parteneriat cu Asociația ArtSpot în cadrul Festivalului de Teatru ”Aproape” și găzduit de Teatrul Municipal din Baia Mare.
„Au demonstrat încă o data că voluntariatul este despre pasiune, despre dragoste pentru aproapele tău, despre atașament față de comunitatea în care trăiesti… Felicitări… Onoare vouă, tineri minunați!!! Cei peste 100 de participanți la eveniment au aflat cum pot salva o viață, cât de important este timpul, ce înseamnă prim ajutor, ce pot face cu mâinile goale, cât de importantă este siguranța salvatorului si apoi au lucrat în grupuri, sub îndrumarea instructorilor voluntari maltezi.
Exercițiile practice ne-au ocupat marea majoritate a timpului, iar cei prezenți, mai mici sau mai mari, au învățat dar, mai ales, au exersat manevre cu adevărat salvatoare de viață: prima evaluare a victimei; apelul și menținerea legăturii cu serviciile de urgență; resuscitarea cardio-pulmonară la adult, nou născut și sugar; poziția laterală de siguranță; dezobstrucția căilor aeriene superioare si manevra Heimlich. De asemenea, am discutat despre situații întâlnite frecvent în viața de zi cu zi, abordarea unui accident rutier sau abordarea unei victime poli/traumatizate. Le mulțumim și îi felicităm pe cei care astăzi au fost alături de noi și care au demonstrat că există o rază de speranță. Le mulțumim pentru timpul lor și pentru dorința de a veni în sprijinul comunității, a celor dragi și a celor în nevoie. Proiectele specifice situațiilor de urgență vin în sprijinul locuitorilor județului nostru și sunt extrem de importante pentru educația tinerei generații și pentru contribuția adusă de tinerii voluntari în sprijinul comunității”, arată Cătălin Vatră, conducător operațiuni medicale, situații de urgență și speciale, în cadrul Serviciului de Ajutor Maltez în România (SAMR) suc. Baia Mare.
C.Ț.