Locuri de muncă pentru cei care vor să lucreze în Spațiul Economic European - 2 minute în urmă
Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 58 minute în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 1 oră în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 1 oră în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 1 oră în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 13 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 13 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 16 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 16 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 17 ore în urmă
Important: Lucrări de reparații la Barajul Strâmtori-Firiza. Află detalii interesante despre amenajarea hidrotehnică de lângă municipiul Baia Mare (FOTO)
Lucrări importante de reparații se realizează în această primăvară la Barajul Strâmtori-Firiza, situat în apropierea municipiului Baia Mare, au anunțat reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST).
Mai exact, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș a început lucrările de reparații ale fațadei la centrala hidroelectrică, precum și la servomotoarele de tip vane ale conductei energetice ale Barajului Strâmtori-Firiza.
„Aceste reparații sunt necesare pentru eficientizarea funcționării Uzinei Hidroelectrice I. În funcție de prognoza hidrometeorologică, estimăm că aceste lucrări vor fi finalizate în 3-4 săptămâni. Menționăm că amenajarea Strâmtori-Firiza este exploatată în condiții de siguranță, conform autorizației de funcționare eliberate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor”, a explicat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST, care a anunțat că instituția va reveni ulterior cu informații suplimentare.
Situată pe râul Firiza, lucrarea a fost proiectată în anii 1958-1959-1960, construită în perioada 1960-1964 și pusă în funcţiune în anul 1964. Conform ABAST, acumularea are un volum de apă de peste 16,5 milioane de metri cubi și acoperă o suprafață de cca. 110 hectare. Construcţia principală este barajul cu contraforţi Strâmtori-Firiza, având o înălţime maximă de 52 m, încadrat în clasa a II-a de importanţă şi, din punct de vedere al legislaţiei siguranţei barajelor în categoria A, adică baraj de importanță excepțională. Vezi mai multe detalii și, totodată, o galerie foto inedită, în materialul atașat!
C.Ț.
Citește și