Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 3 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 6 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 10 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 13 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 14 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
În Campania „Curățăm România”: În tot Maramureșul s-au colectat în o lună total aproape 11 tone de deșeuri! În regiunea NV, 34! Iată ce arată și responsabilii!
În Campania „Curățăm România”: În tot Maramureșul s-au colectat în o lună total aproape 11 tone de deșeuri! În regiunea NV, 34! Iată ce arată și responsabilii!
34 de tone de deșeuri au fost colectate în prima lună a campaniei Curățăm România în județele care aparțin ca monitorizare de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.
La nivelul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, angajații Sistemelor de Gospodărire a Apelor Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj au organizat: 70 de acțiuni de igienizare a cursurilor de apă și a acumulărilor din administrare; 222 de acțiuni de verificare a modului în care primăriile asigură salubrizarea cursurilor de apă, arată acum reprezentanții ABAST.
Din cele 34 de tone de deșeuri colectate, aproape jumătate sunt PET-uri și alte materiale plastice. „Colecția” este completată de: materiale lemnoase, deșeuri provenite din construcții, vegetale, menajere și textile. Și tot din total, în Maramureș, s-au colectat, 10,6 tone, arată pentru DirectMM.ro purtătorul de cuvânt al ABAST. „Ne dorim să-i încurajăm și pe ceilalți membri ai comunității să acționeze în mod responsabil față de mediu ori de câte ori întâlnesc situații în care deșeurile au fost depozitate în mod necorespunzător. Implică-te și tu în campania Curățăm România!”, mai arată Cristina Vădan.
C.Ț.