Sfaturi de la polițiști pentru vârstnici spre a se păzi de înșelătorii - 30 minute în urmă
Val de premii pentru elevii Colegiului „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației la Concursul „Biologia de drag” - 36 minute în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan și Dr. Rebeca Breg, despre relația dintre copii, media și echilibrul psihologic - 1 oră în urmă
Soarta i-a unit în viață, în suferință și, în final, în moarte - 2 ore în urmă
Ziua greșită, locul greșit, final neașteptat-Cât de ghinionist poți să fii? - 3 ore în urmă
„Din suflet de creștin”: Concert de pricesne la Catedrala Episcopală din Baia Mare în Duminica Floriilor - 4 ore în urmă
Statuia Reginei Maria, dezvelită la Chișinău, la 107 ani de la Unirea Basarabiei cu România - 5 ore în urmă
Premiu special obținut de echipa Colegiului „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației la concursul regional „À la Une 2025” - 7 ore în urmă
Un „Monitor funcții vitale” a fost donat compartimentului gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare - 7 ore în urmă
În acest weekend trecem la ora de vară; Ceasurile se dau înainte și dormim mai puțin - 7 ore în urmă
În câteva luni, în magazine nu va mai fi carne de porc sau de pasăre din România, avertizează producătorii
Scumpirea gazului și a curentului, precum și pesta porcină africană ar putea distruge industria creșterii de animale din România. Facturile au crescut de șase-șapte ori față de luna precedentă, iar producătorii de carne de porc și de pasăre spun că sunt nevoiți să-și reducă activitatea.
Unii dintre aceștia estimează că, în jumătate de an, România va ajunge să importe 100% din necesarul de carne.
În acest moment, din producția internă reprezintă 25% din piață.
„În afară de faptul că facem toți greu la aceste scumpiri ale utilităților, noi, producătorii de carne de porc din România eram oricum loviți de cei patru ani și jumătate de pesta procina africană. De fapt, principala cauză a reducerii producției autohtone de carne de porc este pesta porcină africană, nu doar aceste creșteri de costuri.
Cred că nu utilitățile vor duce către stoparea producției de carne de porc din România, ci mai degrabă acești factori de creștere a prețurilor la care se adaugă pesta porcină africană. Ne gândim serios că o parte dintre colegi vor intră în faliment în lunile următoare”, a declarat la Digi24 un reprezentant al asociației producătorilor.