Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 6 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 6 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 11 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 12 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 16 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 16 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 17 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 17 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
În localitățile mici vor fi interzise sălile de păcănele
Sălile de păcănele vor fi interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Amenzile vor crește substanțial. Legea va fi adoptată marți,9 aprilie 2024 în plen, a anunțat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.
„Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor. Această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României”, a declarat Simos la Palatul Parlamentului.
Astfel, în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc.
În prezent, numărul exact al persoanelor dependente de jocuri de noroc nu este cunoscut. Statisticile estimează undeva la 100.000 oameni, dar în realitate numărul real al dependenților de jocuri de noroc este mult mai mare. În România, programele de recuperare publice aproape că nu există, iar singura inițiativă notabilă vine tot din partea asociațiilor din industrie.
Lăcrimioara ZOTA