Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 7 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 9 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 11 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 13 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 14 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 16 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 16 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 17 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 17 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 17 ore în urmă
În localitățile mici vor fi interzise sălile de păcănele
Sălile de păcănele vor fi interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Amenzile vor crește substanțial. Legea va fi adoptată marți,9 aprilie 2024 în plen, a anunțat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.
„Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor. Această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României”, a declarat Simos la Palatul Parlamentului.
Astfel, în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc.
În prezent, numărul exact al persoanelor dependente de jocuri de noroc nu este cunoscut. Statisticile estimează undeva la 100.000 oameni, dar în realitate numărul real al dependenților de jocuri de noroc este mult mai mare. În România, programele de recuperare publice aproape că nu există, iar singura inițiativă notabilă vine tot din partea asociațiilor din industrie.
Lăcrimioara ZOTA