Scandal la bazinul din Recea: Consilierii locali își fac valuri cu intrări gratuite - 3 minute în urmă
În Groși se fac cursuri de dans popular pentru copii - 40 minute în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (III) - 48 minute în urmă
Facebook aniversare la 21 de ani: de la un proiect universitar la o rețea globală - 50 minute în urmă
Centura de ocolire Baia Mare – un pas major pentru viitorul infrastructurii din Maramureș - 54 minute în urmă
Lucrări la rețeaua de apă: întreruperi anunțate pe mai multe străzi din Baia Mare - 1 oră în urmă
La Centrul Cultural Pastoral din Sighet puteți admira expoziția de pictură „Semne și simboluri identitare”, autor Ioan Borlean - 1 oră în urmă
Controale intense și măsuri noi după aderarea la Schengen - 1 oră în urmă
Construirea caselor devine mai simplă! Birocrația, redusă în construcții! - 3 ore în urmă
La Borșa: Investiție de 2.000.000 de euro pentru construirea unui refugiu montan și a două puncte de observare turistică - 3 ore în urmă
În Maramureș: Centrul de comandă integrat pentru situații de urgență a fost finalizat
Autoritățile județene anunță finalizarea implementării proiectului „Comand – Sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță”. Acesta a fost implementat în parteneriat cu Departamentul principal al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei din regiunea Transcarpatia.
Conferința de inaugurare a Centrului COMAND a avut loc ieri, 20 decembrie, la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor în Situații de Urgență de pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare.
Proiectul are ca obiectiv general implementarea unui sistem informațional de management și coordonare în situații de urgență în regiunea de frontieră a Maramureșului și a Transcarpatiei ce va crește predicția, operabilitatea și calitatea intervențiilor.
Obiectivele specifice sunt construirea unui centru integrat pentru coordonarea și conducerea intervențiilor în situații de urgență în județul Maramureș și digitalizarea rețelei de comunicații de urgență în Transcarpatia. În cadrul implementării s-a achiziționat și o stație specială de telecomunicații.
”Nu ne dorim să avem situații de urgență, însă dacă vor exista este necesar să fim pregătiți și să avem o infrastructură adaptată și oameni cât mai bine pregătiți pentru a interveni, astfel încât cetățenii aflați în dificultate să beneficieze de cele mai bune servicii și de ajutor adecvat”, a transmis președintele administrației județene, Ionel Bogdan.
Valoarea totală a proiectului este de 2.822.958,01 euro și a fost finanțat prin Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2014-2020.