Fotograful maramureșean Mariana Scubli, medalie de argint la Salonul Internațional al Artiștilor Fotografi Români și Maghiari de pretutindeni - 6 ore în urmă
Weekend de neuitat în inima Maramureșului: Tabăra unde curajul se măsoară în grade sub zero - 7 ore în urmă
Aniversare emoționantă la Sălsig; Veronica Dulf a împlinit 100 de ani - 11 ore în urmă
Unde slujesc ierarhii în această duminică - 12 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Meditație la Duminica Înfricoșătoarei Judecăți - 12 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (IV) - 14 ore în urmă
Tudor Mușatescu, maestrul umorului și al teatrului românesc - 15 ore în urmă
Orașul Ulmeni va beneficia de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice - 15 ore în urmă
Talentele Școlii Fărcașa au strălucit pe scenă în ediția a II-a a spectacolului artistic - 15 ore în urmă
CJRAE Maramureș a marcat 169 de ani de la Dezrobirea Romilor prin activități cultural-educative - 15 ore în urmă
În numele fetiței ucise, Capitala Tineretului a devenit, pentru o zi, Capitala Solidarității
”Pierderea unui copil este o tragedie pe care niciun părinte nu ar trebui să o trăiască! Crima este o dramă pe care nicio comunitate nu ar trebui să o cunoască! Vă rugăm să vă alăturați nouă, în acest moment de tristețe, pentru a arăta comunității că fiecare membru contează! Credem cu tărie că solidaritatea și umanitatea trebuie să fie valori de bază ale unei comunități! Plus că e un fel de conștientizare-semnal că trebuie făcut ceva mai mult în zonele cu risc ridicat de abuzuri și excludere”. Asta se spunea în invitația adresată băimărenilor de a participa la un moment de reculegere pentru micuța Ester, pentru vineri seara, de la orele 19.00, în Centrul Vechi al orașului. Acolo unde au avut loc concertele dedicate preluării mandatului de Capitală a Tineretului, acolo vineri seara a fost Capitala Solidarității. Și lumea a venit cu lumânări, cu candele și a spus foarte multe printr-un dialog mai mult tăcut.
Solidaritate în compasiune a fost și la înmormântarea micuței Estera. Au venit și oameni care nu au știut-o pe fetiță, nici nu i-au cunoscut familia. Dar au simțit nevoia să fie aproape de durerea aproapelui. Era tot felul de lume: de la oameni la patru ace la copii desculți; de la șefi de promoție la neștiutori de carte; de la persoane de etnie romă la persoane de etnie română. De fapt, erau oameni. Toți cu același gând: așa ceva să nu se mai întâmple. Să-și știe copiii în siguranță. Și să se facă repede dreptate.
1 Comentariu în această postare
joe
Capitala Tineretului,Capitala Solidaritii ………….Capitala unui oras muribund condus de un primar malefic,malign pentru acest oras!!!! treziti-va baimarenilor!!!