Care este exponatul lunii februarie la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 3 minute în urmă
Reînvierea unei tradiții: În Bontăieni s-a organizat cea de-a II-a ediție a „Șezătorii de altădată” - 15 minute în urmă
CFR reia planurile de electrificare a căii ferate în nord-vestul României - 2 ore în urmă
CNAS lansează o nouă ediție a Ghidului asiguratului - 2 ore în urmă
Podul peste Tisa ar trebui să fie gata la finalul acestui an - 4 ore în urmă
„Îi beteag de moarte și mănâncă cât poate” – cum a apărut acest proverb în Maramureș - 4 ore în urmă
Au fost lansate temele celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului-Concurs Național de Satiră și Umor „Zâmbete în Prier” - 5 ore în urmă
Centrul Rivulus Pueris: Activităţile de club sunt în topul preferinţelor seniorilor băimăreni - 6 ore în urmă
“Istoria văzută prin ochii bunicilor”: Concurs de eseuri destinat elevilor de etnie ucraineană - 6 ore în urmă
În România: Bebelușul cu două mame - 7 ore în urmă
În Orașul Baia Sprie: Stațiunea turistică maramureșeană care cucerește pe vizitator cu potențialul fantastic! Primăria a aranjat o potecă tematică!
În Orașul Baia Sprie: Stațiunea turistică maramureșeană care cucerește pe vizitator cu potențialul fantastic! Primăria a aranjat o potecă tematică!
Domeniul Mogoșa are un potențial turistic uriaș, ca atare autoritățile orașului Baia Sprie, de care ține perimetrul din punct de vedere administrativ, dorește să realizeze un spațiu cât mai atractiv pentru vizitatori.
Înnoirea a început odată ce spațiul a intrat în posesia unui nou antreprenor, care a încercat să îi readucă gloria de altădată. În 2022, autoritățile orașului Baia Sprie au amenajat aleea pietonală din împrejurul lacului. Acum s-a trecut la un alt nivel.
„După ce în urmă cu un an am amenajat aleea pietonală din jurul Lacului Mogoșa, ne-am gândit că trebuie sa completăm plimbarea în natură cu o potecă tematică și educativă compusă din panouri informative, utile și interesante care ne reamintesc că Natura e casa biodiversității, casa vieții. Panourile prezintă importanța lemnului în natură, a pădurii în circuitul ecologic și speciile protejate din zonă. E necesar să protejăm patrimoniul nostru natural, locurile unde iubim să ne relaxăm, să le punem în valoare și să și educam, dacă se poate, publicul care se bucură de ele”, arată primarul Alin Sebastian Bîrda.
C.Ț.
Citește și