Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 6 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 8 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 10 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 12 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 13 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 14 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 15 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 15 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 16 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 16 ore în urmă
Inspectorul școlar maramureșean prof. Ioana Hochia, vizită de lucru în Norvegia
O delegație a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), condusă de președintele Rareș-Petru Achiriloaie, a efectuat săptămâna trecută o vizită de lucru la Oslo, Norvegia, și a avut întâlniri atât cu autoritățile norvegiene, cât și cu societatea civilă. În cadrul delegației a participat, din partea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, prof. Hochia Ioana Otilia, inspector școlar pentru învățământul primar.
Scopul vizitei a fost de a identifica politici publice inovative pentru copii, având în centru interesul superior al copilului, aceasta fiind și principala temă a discuțiilor delegației ANPDCA cu oficialii de la Oslo.
Reprezentanții Bufdir au prezentat sistemul național și principalele politici în ceea ce privește drepturile copilului. În acest sens, au fost identificate priorități comune, precum: politica de prevenție, digitalizarea sistemului și profesionalizarea resursei umane care lucrează cu copiii.
Întrevederea a avut loc în contextul unei vizite de studiu organizate de Salvați Copiii România pentru reprezentanți din mai multe instituții românești, în cadrul unui proiect finanțat prin granturi norvegiene. Delegația a vizitat sediul Salvați Copiii Norvegia, precum și mai multe centre pentru integrare lingvistică și culturală, dezvoltate pentru copii migranți și refugiați, o experineță utilă, având în vedere că România a devenit, la rândul său, un stat care găzduiește un număr semnificativ de persoane care au fugit din calea războiului.
Citește și
Lecție de dăruire: Învățătoarea care oferă o șansă unor copii defavorizați, făcând cu ei ore gratuit