Metehăul – „vedeta” Bobotezei în unele sate din Maramureșul Istoric - 1 oră în urmă
Etnicii ucrainieni din Maramureș sărbătoresc Crăciunul - 2 ore în urmă
Globurile de Aur: Actorul de origine română Sebastian Stan, premiat pentru rolul din „A different man” - 2 ore în urmă
S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 6 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 8 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 8 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 9 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - în urmă
2615 elevi au fost repartizați computerizat la liceele din Maramureș
Ministerul Educaţiei a publicat azi, 24 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională.
În județul Maramureș au participat la repartizarea computerizată 2630 de absolvenți ai clasei a VIII-a (2588 din Maramureș și 42 din alte județe). Dintre aceștia, au fost repartizați computerizat 2615 elevi.
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, în perioada 25 – 30 iulie, candidații vor transmite /depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
În intervalul 31 iulie – 2 august, comisiile județene de admitere/comisia ISMB vor soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.).
15 elevi vor fi repartizați în etapa următoare (13 din Maramureș și 2 din alte județe). În acest scop sunt disponibile suficiente locuri – 174 de locuri în învățământul liceal de stat, 83 de locuri în învățământul liceal particular).
Precizăm că în etapele anterioare repartizării computerizate au fost admiși în învățământul liceal:
- 385 de elevi la specializări vocaţionale;
- 36 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă (29 pe coduri și 7 în învățământul vocațional);
- 30 de elevi admişi pe locurile rezervate copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) (27 pe coduri și 3 în învățământul vocațional);
- 407 absolvenți de gimnaziu s-au înscris în învăţământul profesional.