Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 3 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 4 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 4 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 4 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 5 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 8 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 10 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 10 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 10 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 10 ore în urmă
409 elevi și 315 profesori au fost premiați în cadrul ”Galei olimpicilor maramureșeni” (GALERIE FOTO)
Miercuri, 18 decembrie, la Gran Gala din Baia Mare s-a desfășurat ”Gala olimpicilor maramureșeni”, eveniment organizat și în acest an sub egida Consiliului Județean, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș. Pentru distincțiile, medaliile și premiile speciale obținute la olimpiadele și concursurile școlare, 409 elevi și 315 profesori care i-au pregătit au fost recompensați cu suma totală de 200.000 de lei.
Olimpiadele și concursurile județene pentru care s-au acordat stimulente financiare au fost propuse de ISJ Maramureș, pe baza centralizării informațiileoer primite de la unitățile de învățământ, stabilind importanța și relevanța olimpiadelor și concursurilor școlare pe discipline. Tot ISJ a propus cuantumurile stimulentelor financiare, iar premiile acordate cadrelor didactice au avut aceeași valoare ca stimulentelor acordate olimpicilor. În situația în care un elev/cadru didactic a obținut premii la mai multe concursuri s-a acordat un singur stimulent, respectiv cel cu valoarea cea mai mare.
”Astăzi este despre munca susținută în educație, despre munca suplimentară depusă acasă, în timpul liber, despre zile și nopți acordate performanței, care se face pornind de la programă, clădind continuu în fiecare moment. De data aceasta observăm că efortul intelectual al nostru este răsplătit și, chiar dacă începuturile au fost modeste, în 2019 premiile sunt aproape duble față de anul trecut” – a precizat Anca Costin-Hendea, noul inspector școlar general.