Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 4 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 8 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 8 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 12 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 13 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 14 ore în urmă
A fost nevoie de trei ceasuri pentru a-i premia pe olimpicii maramureșeni
Într-o festivitate care s-a desfășurat desfășurat în Holul Palatului Administrativ din Baia Mare, au fost premiați de către CJ Maramureș 618 maramureșeni care s-au remarcat la olimpiadele școlare: 345 de elevi și 273 de dascăli coordonatori. Premiile totale au însumat 120.000 de lei. Cu 50.000 de lei mai mult decât anul trecut – s-au lăudat organizatorii. Păi era și normal, ținând cont că în 2017 au fost premiați doar 334 de performeri (184 elevi și 150 de profesori). Pentru a realiza că e nevoie de o sumă mai mare nu trebuia să fi fost olimpic, ci doar să nu fi lipsit la ora cu regula de trei simplă.
În acest an, numai acordarea premiilor și diplomelor a durat peste trei ore. De fapt asta este adevărata știre: când îți trebuie atâta timp ca să premiezi deșteptăciunea tinerilor, te gândești că țara asta mai are șanse; evident, datorită premianților, nu a celor care îi premiază. Cu condiția ca să nu se parodieze un cântecel antedecembrist: ”olimpicii de azi, emigrații de mâine”.
”Se află aici ocupanții locului întâi pe fiecare disciplină și pe fiecare nivel de studii, începând cu elevii de gimnaziu și încheind cu cei din anul terminal de liceu, participanți la concursurile și olimpiadele naționale care au fază județeană. Sunt foarte mulți și le doresc ca anul viitor să fie alături de colegii lor, la minister, pentru festivitatea de premiere a olimpicilor naționali și internaționali” – le-a urat Ana Moldovan, inspectorul școlar general.