O poveste de iubire din 1829 s–a stins din ambiția președintelui american - 7 minute în urmă
Drumuri mai scurte pentru posesorii de Tesla din Maramureș – service complet la Cluj - 13 minute în urmă
10 aprilie 2001 – Când moartea provocată de medici a devenit o formă de compasiune - 26 minute în urmă
Festivalul Satelor Maramureșene – Paști în Maramureș va avea loc și în acest an la Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Fotbalul și ciorovăielile cu VAR-ul - 12 ore în urmă
Circulația auto va fi închisă temporar joi pe str. 1 Mai din Baia Mare - 12 ore în urmă
„Duminica la Florii”: Concert de pricesne la Mănăstirea Dealu Mare - 13 ore în urmă
Elevi ai Centrului de Educație Incluzivă și micuții de la Gradinița „Ion Creangă” au poposit la Muzeul Satului din Baia Mare - 13 ore în urmă
Lucacist calificat la etapa națională a Olimpiadei de Filosofie - 13 ore în urmă
Reținut după ce a furat o mașină, a lovit două autovehicule parcate și a agresat un bărbat. Nu are permis și era și băut - 14 ore în urmă
Activitate de conștientizare la Școala „Ioan Mihalyi de Apșa”
Pe 30 ianuarie, în tăcerea unui calendar ce-și scrie povestea an de an, lumea își amintește de lumina blândă a unui om care a crezut că dreptatea nu are nevoie de arme, ci doar de adevăr și curaj. Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală nu este doar o dată pe hârtie, ci un ecou al visului lui Mahatma Gandhi, cel care a arătat că puterea nu stă în forță, ci în blândețea unei inimi neînfricate.
Școlile devin, astfel, sanctuare ale înțelegerii, unde cuvintele înlocuiesc conflictele, iar respectul clădește punți între suflete. Este ziua în care ne reamintim că educația nu înseamnă doar cunoaștere, ci și învățarea artei de a trăi împreună, în armonie.
Într-o lume în care fiecare cuvânt poate lăsa urme adânci sau poate vindeca, conștientizarea impactului bullying-ului devine o prioritate. În acest spirit, doamna profesor-consilier școlar Pîrvuț Daniela-Maria a organizat o activitate menită să promoveze respectul, comunicarea pozitivă și empatia în rândul elevilor de la Școala Gimnazială „Ioan Mihalyi de Apșa”.
Prin joc și creativitate, elevii clasei a V-a C au dat viață unor figurine simbolice, fiecare dintre ele transmițând mesaje despre puterea cuvintelor și importanța unei comunități unite. Fiecare gest de apreciere, fiecare cuvânt de încurajare devine o cărămidă solidă în construirea unei școli în care siguranța emoțională este o realitate, nu doar un ideal.
Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu de promovare a respectului și colaborării, susținut și de Casa Corpului Didactic și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș (CJRAE). Prin consiliere colectivă și activități educative, CJRAE Maramureș sprijină cadrele didactice și elevii în dezvoltarea unui mediu educațional bazat pe armonie, înțelegere și acceptare reciprocă.
Vasile Petrovan